FAJON OGORČENA

Europski parlament usvojio mehanizam za ukidanje viza

Europski parlament
dpa/DPA/PIXSELL
12.09.2013.
u 13:10

Zastupnica Europskog parlamenta Tanja Fajon razočarana je što su zastupnici glasovali za prijedlog o usvajanju mehanizma za suspenziju bezviznog režima građanima trećih zemalja

Europski parlament usvojio je danas privremenu mjeru mehanizam za suspenziju bezviznog režima građanima trećih zemalja, među kojima su i zemlje zapadnog Balkana.
Prema novim pravilima, EU će moći privremeno suspendirati dogovore o bezviznom režimu s trećim zemljama kako bi zaustavili znatan i iznenadni priljev migranata ili povećanja broja neopravdanih zahtjeva za azil, ali samo kao posljednju opciju.

Zastupnica Europskog parlamenta Tanja Fajon razočarana je što su zastupnici glasovali za prijedlog o usvajanju mehanizma za suspenziju bezviznog režima građanima trećih zemalja.
\"Pozitivnim izjašnjavanjem o prijedlogu, kojim se uvodi privremena mjera ukidanja bezviznog režima za državljane trećih zemalja i izmjeni recipročnih mehanizama, ozbiljno je kompromitirana budućnost vizne i politike prema susjedima EU-a\", istakla je Fajon. 

Ona je naglasila da je Europska narodna partija (EPP) uz konzervativne i populističke snage u Europskom parlamentu ponovno dokazala da ne mari za sigurnost i slobodu kretanja građana Europe, što je osnovno ljudsko pravo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?