po peti put u BiH

Europska noć istraživača obilježena u šest gradova BiH

Europska noć istraživača
01.10.2016.
u 10:48

Europska noć istraživača obilježena je sinoć u šest gradova Bosne i Hercegovine. Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bjeljina, Goražde i Travnik bili su domaćini manifestacije, koja je ove godine održala po peti put u BiH. Ove godine organizatori bilježe rekordnu posjećenost od 2012. godine, kada je manifestacija prvi put obilježena u Bosni i Hercegovini.

Manifestaciju u Sarajevu je otvorio zamjenik šefa EU Delegacije u BiH Khaldoun Sinno, javlja Fena. 

- Znanost i istraživanja su budućnost Bosne i Hercegovine, kao što ste i vi mladi, budući znanstvenici, budućnost svoje zemlje. Budućnost svih građana Bosne i Hercegovine je Europska unija, a na vama mladima je da vodite na tom putu - kazao je Khaldoun Sinno.

Građani su imali priliku upoznati se s najnovijim dostignućima bh. institucija, organizacija i pojedinaca koji se bave znanosti i inovacijama. Osim sajma znanosti i tehnologije, posjetiteljima su na raspolaganju bili radionice, interaktivni eksperimenti, znanstvene igre i kvizovi, izložbe, prezentacije, a sve s ciljem da se znanost i istraživački rad približe svim građanima.

Organizatori su u priopćenju za javnost izrazili nadu će se ovaj trend rasta u brojkama i sadržaju nastaviti i idućih godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?