jedan od uvjeta Ankare

Europska komisija predložila ukidanje viza za državljane Turske

komisija
04.05.2016.
u 15:45

Europska komisija predložila je danas vladama članicama EU liberalizaciju viznog režima za turske državljane do kraja lipnja, prenose agencije. Povjerenica EU za konkurenciju Margrethe Vestager objavila je na twiteru priopćenje Europske komisije u kojem se navodi da EK predlaže liberalizaciju viznog režima za građane Turske.

Ukidanje viza za turske državljane je jedan od uvjeta Ankare za nastavak primjene sporazuma o migrantima dogovorenog s EU-om.

Turska, ipak, mora još ispuniti kriterije EU-a, a dogovor mora odobriti i Europski parlament i zemlje članice, kako bi se ukidanje viza za kraće boravke turskih građana u Schengenskom prostoru realiziralo, naveo je jučer BBC.

Ankara je u posljednjih nekoliko tjedana pojačala pritisak, prijeteći da više neće primjenjivati svoj dio sporazuma o migrantima dogovoren 18. ožujka, ukoliko se ne realizira europsko “obećanje” o ukidanju viza. U skladu s dogovorom svi novi migranti koji stignu na grčke otoke bit će vraćeni u Tursku, uključujući i tražitelje azila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije