zimsko nevrijeme

Europa pod ledom: U Finskoj -42°C, u Poljskoj hladnoća ubija sve više ljudi

hladnoce
Ilustracija/Reuters/Pixsell
06.01.2017.
u 16:23

Zimskim nevremenom zahvaćen je i velik dio Europe.  Najhladnija noć s gotovo -42°C bila je u finskoj Laponiji uz granicu sa Švedskom. U sjevernoj Švedskoj, temperature su također niže od - 41°C, što stanovnicima, inače naviknulima na teške zime, ipak stvara teškoće. 

U Poljskoj preminule tri osobe 

Samo tijekom posljednja 24 sata u Poljskoj su od smrzavanja preminule tri osobe, a 46 ih je umrlo od studenog, priopćio je danas Centar za sigurnost pri poljskoj vladi i apelirao na Poljake da posebno u tijekom ove hladne oluje Axel pozovu policiju čim primijete nekoga u životnoj opasnosti. Poljacima je savjetovano da se toplo obuku, ne piju alkohol i reagiraju kada vide nekog tko je u opasnosti na zimi. Broj žrtava zime povećala su i dva fatalna trovanja ugljičnim monoksidom iz neispravnih peći.

Najveće poplave u zadnjem desetljeću

Na sjeveroistoku Njemačke - olujni zimski val izazvao je najveće poplave u posljednjem desetljeću. Mjesta i gradovi uz obalu Baltičkog mora u blizini granice s Poljskom - poplavljeni su, a materijalna šteta je golema. 

Zabilježeni su stogodišnji rekordi kada je riječ o razini mora - koje se ponegdje dignulo gotovo dva metra. U luci Wizmar noćas je bila gotovo 2 metra iznad uobičajene, prenosi Index.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije