22.07.2014. u 12:00

Igor Girkin Strelkov u BiH je 1992. pomagao “srpskoj braći”. Pijan je pogreškom pobio svoje vojnike. Opet mu se um pomračio. Pucao je na civilni malezijski zrakoplov

Igor Girkin Strelkov, vođa proruskih separatista u Ukrajini, došao je 1992. godine u BiH pomoći “srpskoj braći”. Njegov Drugi ruski dobrovoljački odred borio se u Višegradu, Rudom... Jednom su se prilikom Igor i Kozaci iznad Sarajeva napili i pogreškom ubili svoja dva vojnika koji su kao i 50-ak drugih ruskih dobrovoljaca pokopani u BiH. Igoru se 22 godine poslije, izgleda, opet zamračio um. Njegovi vojnici srušili su malezijski zrakoplov koji je letio iznad Ukrajine sa 298 ljudi. Pogreškom?! Ili je možda samo hvalisanje? No, njemu je svejedno. Zločincima samo ubijanje povećava ugled u odredima smrti. Važni su samo dok su okruženi leševima. Oni su “psi rata”.

Igor Girkin, kao i mnogi drugi teroristi, obučavani su u BiH. Sada stečene vještine primjenjuju po cijelom svijetu. U iščekivanju povratka na mjesto zločina traže druga ratišta. Prednjače Bin Ladenovi sljedbenici. Dokazuju se samoubilačkim i drugim akcijama, ponajviše u Siriji. Sveti ratnici iz Bosne i Hercegovine izveli su na desetke najokrutnijih akcija. Dug je popis njihovih zločina. Umiješani su bili u napad u Saudijskoj Arabiji, u kojem je ubijeno 19 američkih vojnika. Među otmičarima zrakoplova 11. rujna 2001. također ima onih s bosanskohercergovačkim iskustvom, a sudjelovali su i u miniranju vlakova u Madridu...

Zastrašujuća je ta količina posijanog terorizma u BiH. Koji sada, dva desetljeća nakon rata, izrasta posvuda po svijetu. Korišteno je najotrovnije, ali i najpogodnije sjeme. Kukolj! Toliko je učinkovito da je postalo dio svih svjetskih operacija zla. Gdje god se u svijetu dogodi terorizam, velike su šanse da to ima veze s BiH. Danas se razotkrivaju tajne o tome kako su se uvozili mudžahedini. Sve je bilo uz dogovor s vlastima. Sada, kada bi i htjeli, ne mogu ih se riješiti. Otkaz bi se plaćao glavom.

Uvoz ratnika nije bila strategija samo jedne strane. Sve vojske u BiH zvale su ih u pomoć. Kao odgovor na mudžahedine u BiH stizali su Igor i društvo iz Rusije. Pridruživali su im se Grci, Rumunji, Englezi... Domaći su im se vojnici i vlasti divili. Dodvoravali su im se. U dokazivanju svi su se dodatno radikalizirali. Natjecali su se tko će brutalnije izvesti akciju. Smišljali su najokrutnija mučenja zarobljenika. Stalno su podizani kriteriji. Tako je uspostavljen prepoznatljivi institut smrti. Proizvodio je esenciju zla. Iz njega je nastalo na tisuće obučenih egzekutora.

Kada je uspostavljen mir, ostali su bez posla u BiH. Lokalni su se borci pokušali integrirati u društvo. Neki su se zamaskirali u “spavače”, drugi formirali bande. Koje i danas siju strah po BiH. Država ih teško stavlja pod kontrolu. A i kako bi kada su mnogi u sprezi. Osobito sa “zaslužnim stranim borcima”. Takve privilegije mnogi su iskoristili za stvaranje lokalnih ćelija. Mudžahedini i drugi odredi danas su i te kako umreženi u BiH. Više nisu ni “spavači”. Vrlo otvoreno pa i nasilno mijenjaju ponašanje stanovništva. Ono što je u BiH do rata bilo nezamislivo sada je svakodnevica.

>>Tko je srušio avion? Tragovi vode do ruskog Martića

“Bijela Al-Qa’ida” obučava lokalno stanovništvo za “sveti rat”. Za buduća ubijanja. Na suptilan način osvajaju BiH. Uz nametanje ideologije, čak su počeli i kupovati zemlju za svoje stanovnike. Arapski državljani izgradit će cijela naselja. U njima će živjeti ljudi iz nekih dalekih zemalja. Najzanimljivije parcele su uz granicu s Republikom Srpskom. Srbi spremno dočekuju nove susjede. Sa svoje strane uspostavili su brojne policijske postaje. Uz tu međuentitetsku nevidljivu granicu sada ima policajaca kao do rata u cijeloj državi. S obje strane vodi se nevidljivi rat. Utvrđuju se “rovovi”. Hrvatska gotovo nezainteresirano promatra nesigurno susjedstvo. Kada bi istraživali, možda bi otkrili kako je i uz njihovu granicu u Bosanskoj Krajini kupovana zemlja za neobične stanare. I Europa ne bi smjela mirno promatrati “ruski rulet” bh. ratnika. Njihovi projektili uvijek istodobno pogađaju nekoliko meta. Zbog toga mnogi danas drže prst na obaraču. Samo jedan metak može biti smrtonosan za mir. Osobito kada pucaju bh. ratnici. Ipak, svi žele vjerovati da u streljivu Igora Girkina ima puno manje baruta nego nekad u “njegova brata” Gavrila Principa.

Komentara 24

TO
Tot
12:46 22.07.2014.

pa u toj Bosni su sam Hrvati normalni

BH
bijela_hrvatska
12:21 22.07.2014.

To je to... svatko imalo upućen zna što je sve počelo 1914. i tko je "zakuhao"... sve ostalo su samo izdanci tog zla... neki manji, neki veći...

LJ
ljtrcka
13:09 22.07.2014.

bravo gosp. Pavković to je to svidjelo se to nekome ili ne i točka ili tačka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?