NEMA MILOSTI

Erdogan rodnu kuću Fetulaha Gulena pretvara u javni toalet

Fethullah Gulen
28.07.2016.
u 10:33

Rodna kuća opozicijskog imama Fetulaha Gulena koji živi u SAD-u i kojeg turske vlasti optužuju da stoji iza pokušaja državnog udara bit će pretvorena u javni toalet, prenijeli su lokalni mediji.

Pozivajući se na portal Bejaz gazeta, britanski Independent prenosi da će kuća na traženje mještana biti pretvorena u javni toalet, prenosi Net.hr

Pisac, političar i javni zastupnik Fetulah Gulen rođen je u u selu Korudžuk, u središnjoj provinciji Erzurum, ali sada živi u egzilu u Pennsylvaniji.

Stanovnici ovog sela su predložili da se ona pretvori u javni toalet.

“Mislio sam da je to šala, a zatim sam nazvao gradonačelnika Erzuruma, koji me je uvjerio da je to istina”, kaže lokalni novinar Latif Simsek.

Ranije se u turskim medijima pojavila informacija o neobičnom načinu komunikacija koji su koristili predstavnici tajne organizacije na čelu s Gulenom. Priopćeno je da su se sporazumijevali digitalnim i slovnim kodovima na novčanici od jednog dolara.

Prema podacima turskih novinara, Gulen je izabrao novčanice dolara jer se na njima nalazi masonska simbolika.

U Ankari smatraju Gulena glavnim inicijatorom puča koji samo što nije doveo do rušenja turskog vladajućeg režima. Sam klerik se u ovom trenutku nalazi u SAD-u. Turska traži njegovo izručenje, ali američke vlasti traže dokaze njegove umiješanosti u zavjeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije