Tužiteljstvo povuklo odluku o istrazi

Eksluzivno doznajemo: Obustavljena istraga protiv Milorada Dodika

dodik
02.02.2016.
u 19:00

Tužiteljstvo BiH je naime, po informacijama dobivenim od izvora u toj instituciji, povuklo naredbu o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, doznaje Večernji list BiH

Nakon što je sredinom siječnja donijelo odluku o provođenju istrage protiv čelnika republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorda Dodika, Državno tužiteljstvo BiH ju je naknadno i povuklo, ekskluzivno doznaje Večernji list BiH. Tužiteljstvo BiH je naime, po informacijama dobivenim od izvora u toj instituciji, povuklo naredbu o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Raniji nalog da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi Dodik bila je izdana 14. siječnja. Inicijativa o uhićenju Dodika je prema određenim izvorima trebala poslužiti da se umiri bošnjačka javnost, poslije određivanja pritvora lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću. Kako se u javnosti do sada spominjalo, istragu protiv Milorada Dodika u potaji vodi više tužitelja premda je voditelj Odjela za organizirani kriminal Božo Mihajlović ustvrdio kako formalne istrage nema. Zanimljivo je kako je u više navrata državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, iz redova SDS-a, koji formalno ne bi trebao imati nikakve veze sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH, najavljivao kako će Dodik biti uhićen te da za to ima dovoljno dokaza.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije