Novi ambasador

Edin Džeko je novi ambasador Sportskih igara mladih

29.03.2017.
u 07:00

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko dobio je titulu ambasadora Sportskih igara mladih.

Njegovo dugogodišnje prijateljstvo s Igrama okrunjeno je naslovom ambasadora te se na taj način priključio i drugim eminentnim imenima iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović i drugi.

- Sretan sam što smo naše dugogodišnje prijateljstvo oslužbenili na ovaj način i što sam postao ambasador najljepše sportske priče u BiH. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta i uvijek ću podržati svaki projekt koji ima veze s djecom jer na mladima sve ostaje. Igre su zakon, poručio je Džeko.

Sportske igre mladih su najveće besplatno amatersko natjecanje za djecu iz čitave BiH. Igre su u proteklih šest godina okupile više od 178.000 sudionika, posjetile su 131 grad, odigrano je više od 80.000 utakmica, a na finalnim natjecanjima u Sarajevu sudjelovalo je više od 10.100 natjecatelja. Igre će u 2017. godini obići 34 bh. grada te će mališani imati priliku natjecati se u deset različitih sportova, kao što su Bingo CUP u košarci, Poli CUP u nogometu za mlađu kategoriju te Gorenje CUP u rukometu. SIM-ovci će već od sredine svibnja imati priliku družiti se, radovati te uživati u natjecanjima najljepše sportske priče diljem BiH. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog odbora BiH, priopćeno je iz Direkcije Sportskih igara mladih. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije