'Nova faza':

Džihadisti prijete napadima na trgovačke cente

ff
23.02.2015.
u 12:37

slamska organizacija Al-Šabab, ogranak Al-kaide putem videosnimke je pozvala na izvođenje napada poput onoga u 2013. na trgovački centar u kenijskom Nairobiju

Američki ministar domovinske sigurnosti Jeh Johnson pozvao je građane na oprez prilikom odlaska u trgovačke centre nakon što su džihadisti ponovno zaprijetili napadima, posebno u Parizu, Londonu te Kanadi i SAD-u. Ogranak Al-Kaide u Somaliji, islamska organizacija Al-Šabab, putem videosnimke je pozvala na izvođenje napada poput onoga u rujnu 2013. na trgovački centar u kenijskom Nairobiju kada je ubijeno 67 ljudi, a 175 ih je ranjeno. -Rat je tek počeo. Westgate je samo kap u moru napada koji će uslijediti - poručio je glasnogovornik Al-Šababa u snimci. Na kraju snimke koja traje 66 minuta, džihadisti pozivaju na napad na Mall of America u Minnesoti te Forum des Halles i Quatre Temps u Parizu. Johnson je na oprez pozvao ne samo u SAD-u, već u cijelom svijetu. Kazao je kako ga moguća prijetnja zabrinjava i dodao kako smatra da se džihadističke organizacije trenutačno natječu u privlačenju pozornosti kako bi privukle novac i mlade novake. Prijetnju je u razgovoru za BBC nazvao ''novom fazom terorizma''. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?