Sutra Sloboda i Spars

Džidić: Pobijedili smo Spars jednom, možemo i drugi put!

sloboda
09.02.2016.
u 17:46

Košarkaši tuzlanske Slobode sutra se u Skenderiji, u finalu Kupa BiH, sastaju s ekipom Spars.

Skor ova dva tima u prvenstvu BiH je 1:1, s tim što je posljednji put slavio tuzlanski sastav i to u gostima (74:80). Ovoga puta ulog je veći, jer pobjednik ide u završnicu Kupa BiH s ekipama Igokee, Mladosti i boljim iz meča između Širokog i Zrinjskog, koji igraju večeras.

- Ne sjećam se kada su Sparsi dva puta izgubili od iste ekipe na svom parketu. Mi imamo priliku da to uradimo prvi. Istina, nakon našeg posljednjeg međusobnog susreta Sparsi su digli formu, što pokazuju pobjede u Mrkonjić-Gradu, te u Kaknju upravo u Kupu. Iskreno, Sparsi su apsolutni favorit, a mi ćemo bez par ozlijeđenih igrača na parketu dati maksimum, pa što bude, izjavio je trener Slobode Boris Džidić na konferenciji za novinare.

Predstavnik novog vala mladih tuzlanskih košarkaša Nedžad Muratović vjeruje u pobjedu protiv Sparsa.

- Očekujem tvrdu utakmicu, a iako smo oslabljeni, dat ćemo maksimum i ostaviti srce na terenu. Neće biti lako, ali ipak očekujem našu pobjedu, rekao je Muratović.

Utakmica između Sparsa i OKK Slobode igra se u srijedu od 19 sati u Maloj dvorani Skenderija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?