BUGOJNO

Dževad Mlaćo dobio posao u Gimnaziji gdje je mučio Hrvate

mlaco
VL FOTO
27.10.2010.
u 08:02

Unatoč optužbama za ratne zločine nad Hrvatima, Mlaćo dobio posao profesora matematike u Gimnaziji

Učenicima prvih razreda Gimnazije u Bugojnu od početka nove školske godine matematiku predaje Dževad Mlaćo, ratni i poratni načelnik Bugojna, a jednom od prvih razreda Mlaćo je i razrednik.

Najviše bodova?!

Ovu informaciju potvrdio nam je Mesud Šečić, ravnatelj bugojanske Gimnazije. “Od troje ili četvero prijavljenih kandidata na javnom natječaju, Mlaćo je imao najviše bodova, presudno je bilo njegovo radno iskustvo koje drugi kandidati nisu imali“, objasnio nam je ravnatelj Gimnazije. Mlaćina ratna prošlost, u ovom slučaju, nije bila bitna. “Mi smo dobili potvrdu da se protiv Mlaće ne vodi sudski postupak, kao i da nikada nije kažnjavan. Držali smo se zakona i propisa koje je donijelo županijsko Ministarstvo prosvjete”, zaključio je Šečić ustvrdivši da pritužbi na to što je Mlaćo zaposlen kao profesor matematike u Gimnaziji dosad nije bilo.

Reakciju na Mlaćin povratak među prosvjetare čeka i Greta Kuna, ministrica prosvjete Srednjobosanske županije.

“Ne mogu učiniti ništa dok ne dobijem službeni zahtjev udruga proisteklih iz Domovinskog rata za preispitivanjem Mlaćina zapošljavanja. Kada ga dobijem, u Gimnaziju ću poslati inspekciju koja će utvrditi kako je Mlaćo i od koga dobio potvrdu da se protiv njega ne vodi sudski postupak”, kazala je ministrica Greta Kuna. “Zahtjev za preispitivanjem Mlaćina povratka na staro radno mjesto stići će ovih dana u Ministarstvo prosvjete”, potvrdio nam je Miroslav Zelić, predsjednik bugojanske HVIDR-e.

“Takav zahtjev će ići iako već sad glavnim krivcem za cijeli slučaj smatram presporo bh. pravosuđe koje je dosad moralo procesuirati Mlaću. I mi iz udruga svakako bismo trebali biti glasniji u javnosti i više govoriti o zločinima nad hrvatskim narodom Bugojna koji su počinjeni u proteklome ratu”, naglasio je Zelić.

Nema promjena

A da se od ratne 1993. godine u Bugojnu nije puno toga promijenilo, smatra Sarafina Kolovrat, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Bugojna.

“Kada usporedimo ratnu 1993. sa sadašnjim stanjem i položajem Hrvata u Bugojnu, većih promjena nema. Jedna vrsta rata zamijenjena je drugom, a gubitnici smo opet mi Hrvati jer nas se ponovno želi protjerati iz Bugojna. Za nas je strašno to što je Mlaćo dobio posao u Gimnaziji. On sigurno zna gdje su naši nestali”, izjavila je Sarafina Kolovrat. Pitanje kako se Mlaćo mogao vratiti među prosvjetare, postavit će i Klub hrvatskih vijećnika u Općinskom vijeću Bugojna, kao i OO HDZ-a BiH Bugojno, potvrdio nam je Anto Visković, predsjedatelj bugojnskog Općinskog vijeća.

Komentara 1

MI
mitar
11:21 27.10.2010.

Sticenik htz-ea

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?