Izgorio TC Škafa u Rakovici

Džafić: Mislili smo da je sve ovo ružan san

29.07.2016.
u 08:00

Trgovački centar Škafa u mjestu Rakovica pokraj Sarajeva, u kojem je u noći sa srijede na četvrtak došlo do požara, skoro u potpunosti je izgorio zbog vatrene stihije koja ga je zahvatila. Prema riječima jednog od šefova u prodajnim objektima Škafa, Mirsada Džafića, bit će teško oporaviti se od katastrofe koja je pogodila tvrtku. Džafić ističe kako je bilo nemoguće učiniti nešto jer se plamen proširio velikom brzinom.

Za sat vremena sve izgorjelo

Dodaje kako je čuvar u trgovačkom centru požar primijetio u 22.50 sati jer se uključila vatrodojava.

- Bilo je teško reagirati, a i vatrogascima je trebalo dvadesetak minuta kako bi došli na mjesto požara zbog intervencija koje su imali jer su poplave zahvatile skoro cijelu Sarajevsku županiju. Prvo su bila angažirana četiri vozila Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Sarajevske županije, a nešto više od sat vremena trebalo je da objekt skoro u potpunosti izgori. Mislili smo da možemo spasiti bar jedan dio, ali je i vatrogascima ponestajalo vode jer hidranti nisu radili. Situacija je izvanredna i nitko ne može vjerovati što se dogodilo. Nismo spavali cijelu noć i mislimo da je sve ružan san, kazao je Džafić novinarima.

Nije bilo ozlijeđenih

U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasnih vozila i 45 vatrogasaca, a požar je lokaliziran u 00.31 sat.

Iz MUP-a Sarajevske županije kazali su kako su vatrogasci jučer ujutro još uvijek gasili požar na nekim dijelovima centra te kako je očevid počeo nakon što je PVB završio svoj posao.

U požaru nije bilo ozlijeđenih, a naknadno će se znati informacije o pričinjenoj materijalnoj šteti. Škafa ima 15 trgovačkih centara diljem BiH, a fokus njihove prodaje je domaća proizvodnja.

Trgovački centri tvrtke Škafa nalaze se u Goraždu, Fojnici, Banovićima, Bihaću, Konjicu, Jablanici, Živinicama, Maglaju, Cazinu i Sarajevu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije