predsjedatelj Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH

Džaferović: Istina odgovara BiH i treba inzistirati na njoj

sfsf
27.02.2017.
u 18:36

Sve institucije u Bosni i Hercegovini, na svim nivoima, trebaju imati praksu obilježavanja značajnih datuma iz povijesti BiH, a 1. ožujka, Dan nezavisnosti BiH, sigurno je jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj povijesti BiH.

To je izjavio predsjedatelj Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, jedan od panelista na konferenciji "Dan nezavisnosti BiH: 25 godina poslije", koju je danas u Sarajevu orgnizirala Federalna novinska agencija (Fena).

Podsjetio je da je 1. ožujka dan kada je BiH odlučila da postane samostalna, međunarodno priznata država, u skladu s važećim Ustavom Republike BiH te u skladu s međunarodnim pravom i odlukama međunarodne zajednice.

- To je važan događaj u povijesti BiH i treba koristiti svaku priliku i stalno osvjetljavati svaki detalj vezan za 1. ožujka, jer je generacija koja je dovela BiH do nezavisnosti vrlo značajna generacija u povijesti BiH - istakao je predsjedatelj Džaferović.

Kako je rekao, postoji mnogo neistina koje protivnici samostalnosti i nezavisnosti BiH pokušavaju plasirati, tako da je svake godine kada se obilježava ovaj datum, a i izvan toga, važno govoriti o njegovom značaju, ali i o istini i činjenicama.

- Istina odgovara BiH i treba inzistirati na njoj - podvukao je.

Svim građanima BiH uputio je čestitke povodom Dana nezavisnosti i zahvalio Feni jer je upriličila današnju konferenciju.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije