Kulturni život Mostara

Dvije različite izložbe i koncert na Mostarskom kulturnom ljetu

BiH,23.08.16.Mostar,Centar za kulturu,   Izlozba clanova udruzenja umjetnika Mostara Photo:Stojan Lasic
25.08.2016.
u 07:00

U okviru ponovno pokrenute kulturne manifestacije Mostarsko ljeto u galeriji Centra za kulturu Mostar, otvorena je skupna izložba slika, u organizaciji članova Udruženja umjetnika Mostara.

Tridesetak autora

Predstavljeni su radovi tridesetak autora, akademskih likovnih umjetnika i samoukih slikara, izrađenih različitim tehnikama. Svim sudionicima izložbe uručene su posebne plakete Udruženja umjetnika Mostara za pomoć u realizaciji postava u Centru za kulturu. Izložbu je svečano otvorio ravnatelj Centra za kulturu Senad Suljić, dok je o izloženim radovima govorio novinar Šemsudin Zlatko Serdarević.

“Pred nama se nižu slike brojnih autora kao refleks mediteranske raspjevanosti, čudesnih, čarobnih sazvučja i koloritne razigranosti, upravo ono što suštinski determinira svijet ovog geografskog područja akcentirane životnosti... Iako je najveći broj autora autodidaktik, što je pozitivna karakteristika, moramo istaknuti, s podužom tradicijom u našem gradu, ipak treba naglasiti da su zastupljeni radovi akademskih umjetnika s naobrazbom stečenom bilo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu ili nekoj od onih u Hercegovini - ALU Trebinje, ALU Široki Brijeg - Sveučilište u Mostaru. Radovi reflektiraju suodnos vremena i prostora, tvari i apstrakcije, taktilnog i osjećajnog, izmaštanog i realnog”, stoji, uz ostalo, u predgovoru kataloga koji potpisuje Serdarević.

Koncert ispod mosta

Sljedeći sadržaj u okviru “Mostarskog ljeta” bit će upriličen večeras kada će na platou ispod Starog mosta koncert održati bend Mostar Sevdah Reunion.

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Dan kasnije u Omladinskom kulturnom centru “Abrašević” u 22 sata bit će otvorena izložba lokalnih umjetnika pod nazivom “Vegetative people”.

“Mostarsko ljeto 2016.” kulturna je manifestacija koja se Mostarcima vratila nakon osam godina odsutnosti s kulturne i društvene scene. Upravo društvena i kulturna praznina svih ovih godina okupila je voditelje gradskih, umjetničkih i kulturnih institucija koji su oživili jednu prekinutu tradiciju.

Nositelj projekta je Centar za kulturu grada Mostara, a svoj doprinos ovoj kulturnoj manifestaciji dale su brojne institucije kulture i nevladine organizacije. Svojim sadržajima “Mostarsko ljeto 2016.” obogatili su Narodno pozorište Mostar, zatim Narodna biblioteka, Muzej Hercegovine, SPKD “Prosvjeta” i brojni drugi koji će od 15. srpnja do 31. kolovoza ponuditi građanima Mostara 19 kulturnih sadržaja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije