Grand prix

Dvije medalje za bh. džudistkinje u Zagrebu

medalje
27.09.2016.
u 12:48

Bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić nastavile su donositi medalje s velikih međunarodnih natjecanja. Na Grand prix natjecanju u Zagrebu Cerić je osvojila zlatnu, a Samardžić brončanu medalju.

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić, nakon neuspjeha na Olimpijadi u Riju uspjela se vratiti na pobjednički kolosijek i prvi put u karijeri osvojiti zlato na jednom Grand prixu. Cerić je u kategoriji +78 kg superiorno došla do najsjajnijeg odličja, pobijedivši sve protivnice maksimalnim rezultatom. U finalu je slavila nad Njemicom Carolin Weiss, jednom od najboljih džudistkinja svijeta.

- Nakon neuspjeha u Riju uspjela sam ostati hladne glave i na Grand prixu osvojiti zlato. Natjecanje je bilo teško, ali sam na kraju uspjela pobijediti, što mi je posebno drago nakon svega što sam prošla u razdoblju nakon Olimpijade - kazala je Cerić na pres-konferenciji.

Mlada Aleksandra Samardžić, koja još ima pravo nastupa u konkurenciji juniorki, osvojila je brončanu medaslju u seniorskoj konkurenciji čime je potvrdila europsku klasu. U kategoriji do 70 kg ostvarila je tri pobjede, a u meču za medalju svladala je Šveđanku Annu Bernholm.

- Put do medalje nimalo nije bio lagan. No, uspjela sam i ostvarila jedan od najboljih rezultata u karijeri - izjavila je Samardžić.

U Zagrebu je nastupio i jedan od najperspektivnijih bh. sportaša Toni Miletić koji nastupa u konkurenciji kadeta do 18 godina, a u svom prvom nastupu na Grand slamu upisao je jednu pobjedu. U prvom kolu bio je bolji od Litvanca Dorina Gotonoage.

- Zadovoljan sam jer je ovo bilo najveće natjecanje na kojem sam dosad nastupao. Mislim da sam tamo bio najmlađi natjecatelj. Zahvalio bih izborniku što mi je ukazao povjerenje - istaknuo je Miletić.

Izbornik Branislav Crnogorac zadovoljan je rezultatima, a ističe da je reprezentacija BiH bila hendikepirana zbog izostanka ozlijeđenih Haruna Sadikovića i Rijada Dedeića.

- Krenuli smo velikim koracima ka novim izazovima, koji su u konačnici olimpijske igre u Tokiju. Nakon relativnog neuspjeha u Riju vraćamo se na međunarodnu sportsku scenu s velikim rezultatima - naglasio je Crnogorac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije