Općina Grude

DVD Gorica uskoro bogatiji za novo vatrogasno vozilo

06.07.2016.
u 09:00

Kako sada stvari stoje, članovi DVD-a Gorica će se iduće godine radovati novom vatrogasnom vozilu koje će biti dar vatrogasaca grada Schwabenheim kojima su nedavno bili u posjetu. To je “Večernjem listu” potvrdio Darko Paradžik Brajo, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gorica, iz Gruda, a nedavno je vatrogasno društvo s njim, kao i s vodstvom općine Grude, koje su činili načelnik Gruda Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ, na poziv gradonačelnika Schwabenheima Petera Merza i gradonačelnika Gau Algesheima Dietera Lincka te prijateljskog vatrogasnog društva iz mjesta Schwabenheim kod Mainza, boravilo u tom gradu i nazočilo trodnevnoj proslavi 1250. obljetnice spomenutoga mjesta.

- DVD Gorica je sudjelovao i u mimohodu Schwabenheimom na kojemu su se predstavili 38 različitih udruga iz samoga mjesta i okolice, te na svečanoj akademiji u povodu ove velike obljetnice te na ekumenskoj svetoj misi, katoličkoj i evangeličkoj. Ova se obljetnica održava svakih 50 godina, tako da je nazočnost na svečanosti bila iznimna čast i DVD-u Gorica te vodstvu općine Grude. Gradonačelnik Gau Algesheima Dieter Linck u službeni je posjet u gradsku vijećnicu primio vodstvo Gruda te članove DVD-a Gorica. Razgovor je bio u ugodnom prijateljskom tonu s posebnim naglaskom na buduću suradnju. Ovih dana su članovi DVD-a Gorica dobili i donaciju u vatrogasnom materijalu od prijatelja, vatrogasaca iz Austrije. Sve to dobro će doći u vrelim, ljetnim danima kada ovi vrijedni vatrogasci imaju pune ruke posla.

Ključne riječi
DVD

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije