Hercegovačko-neretvanska županija

Dvanaestorica stopostotnih ratnih invalida dobila nova invalidska kolica

kolica
01.06.2016.
u 15:15

 Ministarstvo za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije uručilo je u srijedu invalidska kolica s antidekubitalnim jastukom dvanaestorici stopostotnih ratnih invalida HVO-a i Armije BiH.

Županijski ministar branitelja Oliver Soldo istaknuo je kako su kolica njemačke proizvodnje i svaka od njih izrađena su prema specifičnim potrebama i tjelesnom oštećenju korisnika.

- U našoj evidenciji imamo 42 stopostotna ratna vojna invalida prve grupe. Uspjeli smo za 12 najpotrebnijih sredstvima iz proračuna osigurati kolica. Sukladno potrebama i mogućnostima i u buduće ćemo pomagati stradalnicima i raditi na poboljšanju kvalitete njihovog života. Nastojat ćemo ubrzati i proceduru oko banjsko-klimatskog liječenja tako da bi već u devetom mjeseci mogli dobiti mogućnost takve terapije koja im i zakonom pripada - kazao je ministar Soldo.

 Dodao je kako je ukupna vrijednost javne nabave 42 000 maraka, a sredstva su osigurana s pozicije dopunska prava branitelja - ortopedska pomagala.

- Ova donacija puno nam znači. Mi ne možemo hodati i kolica su naše osnovno sredstvo za kretanje i život. Ministarstvo, Vlada i Skupština su osigurali sredstva koliko su mogli, mi smo zadovoljni i želim im zahvaliti na trudu i pomoći - kazao je jedan od stradalnika Adil Škaljić.

Nakon primopredaje kolica, invalidi i predstavnici županijske Vlade održali su radni ručak na kojem su razgovarali o potrebama i problemima s kojima se susreću borci i branitelji HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?