SP u Francuskoj

Duvnjak najbolji igrač prvenstva, pogledajte koji je još Hrvat u samom vrhu

Duvnjak
Guliver Image/Getty Images
17.01.2017.
u 15:00

Odigrana su nepuna tri kola na SP u Francuskoj. Premda je ovo još sam početak turnira, praktički zagrijavanje, ostvareni rezultati ipak daju neke konture reprezentacija koje bi trebale preuzeti uloge favorita, a i prva tri kola izbacila su neke igrače čiji individualni učinak odskače od prosjeka, piše Index.hr. 
 
Makedonski topnik i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava očekivano je vodeći po broju postignutih golova. Kiro je u tri susreta šutirao 46 puta, a zabio je čak 31 gol, što je realizacija od fantastičnih 67 posto. Na liniji sedam metara 16 puta je stajao, a samo je dva puta bio neprecizan.
 
Iza Kire na drugom je mjestu po efikasnosti Artsem Karalek iz Bjelorusije, koji je u tri meča pogodio 23 puta. Treće mjesto drži Tunižanin Amine Bannour s 19 golova, dok je na sjajnom četvrtom  mjestu hrvatski Luka Cindrić koji je protivničke mreže tresao 18 puta (šest po susretu) uz 72 posto realizacije.

Drugi najbolji hrvatski topnik je Domagoj Duvnjak, koji je zabio 14 golova i drži 22. mjesto.
 
Međutim, kad pogledamo upisane asistencije doći ćemo do zaključka da je Luka Cindrić zapravo treći najefikasniji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva. Sjajni srednji Vardara je četvrti strijelac turnira i šesti asistent s 15 dodavanja za gol u tri odigrana susreta. Fantastično!
 
Hrvatska ima još jednog igrača u samom vrhu upisanih asistencija. Naravno, riječ je o Domagoju Duvnjaku, koji je 18 puta uspješno dodao. Ispred njega je samo Bjelorus Barys Pukhouski s 24 asistencije.
 
Ako zbrojimo golove i asiste Kiro Lazarov najučinkovitiji je igrač prvenstva (31+14), drugi je odlični Bjelorus Pukhouski (12+24), treći je Cindrić (18+15), a četvrti Duvnjak (14+18).
 
Što se tiče ukradenih lopti, Duvnjak je i tu u samom vrhu. Danac Henrik Toft s pet krađa predvodi kolonu, dok je Dule drugi s četiri. Kad uzmemo u obzir individualni učinak u svim statističkim kolonama i tome pridodamo umjetnički dojam te lidersku crtu koju posjeduje hrvatski najbolji igrač, dolazimo do zaključka da je Duvnjak u ovom trenutku prvo ime SP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?