Hrvatsko proljeće

Duško Valentić utjelovio slavnoga Đuku Begovića

27.04.2016.
u 11:00

U sklopu “Hrvatskog proljeća središnje Bosne” Travnik je bio domaćin zagrebačkom kazalištu “Erato” s predstavom “Najbolje godine Đuke Begovića”. U dvorani Centra za kulturu Općine Travnik predstavu je izveo poznati hrvatski kazališni i filmski glumac Duško Valentić.

“Najbolje godine” je priča o životu Đuke Begovića, odnosno priča o slavonskoj bećarskoj duši. Uvjerljivom glumom koja je praćena pjesmama Miroslava Škore, kao i interakcijom s publikom, Duško Valentić oduševio je mnogobrojne posjetitelje, a Travničani su ga nagradili gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom. Na kraju predstave ni sam glumac nije krio oduševljene: “Oduševljen sam domaćinima i reakcijom publike, od prvoga trenutka osjetila se odlična atmosfera i izuzetno mi je drago što sam gostovao u Travniku”, izjavio je Duško Valentić.

Bogatim programom “Hrvatsko proljeće središnje Bosne” u organizaciji ŽO Mladeži HDZ-a BiH SBŽ-a nastavlja se ovoga tjedna u Jajcu, Žepču i Kiseljaku. U Jajcu će danas u Domu kulture te dan poslije u Žepču (Dom kulture) gostovati Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom “Brat magarac” koja nam donosi slike iz života jednog od najvećih svetaca Katoličke crkve, svetog Franje Asiškog, a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao živjeti i raditi u Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?