ŠIBENIK:

Državljani BiH predstavili se kao policajci i opljačkali njemačkog turistu

policija
24.08.2016.
u 09:02

Dvojica državljana BiH, uhićeni su u nedjelju popodne na magistrali kod Primoštena nakon što su krali u jednom apartmanu u Šparadiću, a jedan od njih dvojice se lažno predstavio kao policajac, doznaje sibenik.in u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Priča počinje u nedjelju popodne kad je 49-godišnji državljanin BiH ušao u nezaključani apartman u Šparadiću i ukrao novčanik s osobnim ispravama i 70 eura, baš u trenutku kad su se unutra pojavili 52-godišnji njemački korisnik apartmana i vlasnica kuće u kojoj on ljetuje.

Osumnjičenik za krađu uspio se udaljiti iz kuće i doći do automobila marke BMW koji je bio parkiran u blizini i gdje ga je čekao kompanjon, državljanin BiH star 42 godine. Kako je pokradeni njemački državljanin, zajedno s vlasnicom apartmana dotrčao za lopovom, 42-godišnjak je izašao iz automobila i pokušao na brzinu izgladiti situaciju.

– Predstavio se kao policajac i rekao oštećenima da će pretresti 49-godišnjeg osumnjičenika kako bi dokazao da nije lopov, što je na kraju i napravio. Nije im pokazao nikakvu značku nego im se samo usmeno predstavio kao policajac, nakon čega su se obojica vozilom udaljili – rekli su u šibenskoj policiji.

Zahvaljujući njemačkom državljaninu i vlasnici apartmana, koji su zapisali podatke o vozilu i odmah dojavili policiji kojim su putem krenuli, lopovi nisu odmakli daleko. Na magistrali kod Primoštena presrela ih je policijska patrola i ubrzo su uhićeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznene prijave predani su pritvorskom nadzorniku.

Obojicu će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku policija prijaviti za krađu na štetu 77-godišnje njemačke državljanke, a 42-godišnjaka i za neovlašteno obavljanje službene radnje jer je u trenutku kad je s kolegom zatečen u krađi glumio policajca.

U ovom trenutku, šibenska policija dvojicu osumnjičenika ne dovodi u vezu s drugim krađama na šibenskom području, a turiste i vlasnicu pohvaljuju jer su im pomogli u hvatanju lopova.

– Oni su primjer kako treba postupati u ovakvim situacijama. Odmah su reagirali i javili nam podatke zahvaljujući kojima smo vrlo brzo priveli osumnjičenike te im ovim putem zahvaljujemo – rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije