Travnik

Druženje prijatelja sjemeništa Vrhbosanske nadbiskupije

kšc
30.11.2015.
u 06:30

Na ovo druženje došli su brojni prijatelji iz Posavine, cijele središnje Bosne, Hercegovine, umjetnici, predstavnici vlasti...

Prvi put Katolički školski centar "Petar Barbarić", kako je za Večernji list BiH kazao njegov ravnatelj don Željko Marić, organizirao je susret i druženje prijatelja nadbiskupskog sjemeništa u Travniku.

A riječ je o dobrim ljudima, pojedincima, iz svih oblasti života i rada koji su, na bilo koji način, pomagali obnovi dijela zgrade Velike nadbiskupske gimnazije, vraćene stvarnom vlasniku - Crkvi, i uopće djelovanju i radu sjemeništa i cjelokupnog Katoličkog školskog centra koji nosi ime nekadašnjeg učenika ove ugledne obrazovne ustanove Petra Barbarića, rođenog u Klobuku u Hercegovini.

"Osjetili smo potrebu zahvaliti ljudima koji su imali i imaju sluha, razumijevanja za naše potrebe, kako bismo maksimalno kvalitetno izvršavali svoje obveze prema učenicima, njihovim roditeljima i cijeloj društvenoj zajednici", kazao je ravnatelj Katoličkog školskog centra u Travniku Željko Marić, naglašavajući kako je riječ "hvala", u sadašnjem vremenu zanemarivana i sve manje korištena i u slučajevima kada za upotrijebiti tu riječ zaista ima potrebe.

"A mi imamo, pa zato i na ovaj način kažemo - iskreno hvala", kazao je još jednom ravnatelj ove travničke školske ustanove.

Na ovo druženje, organiziranom u prostoru sjemeništa, došli su brojni prijatelji iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine - iz Posavine, cijele središnje Bosne, iz Hercegovine - umjetnici, kulturni djelatnici, predstavnici struktura izvršne, zakonodavne i političke vlasti općine Travnik, Srednjobosanske županije i Federacije, gospodarstvenici, svećenici, časne sestre, roditelji učenika i sjemeništaraca, novinari...

Upriličen je i vrlo kvalitetan, raznolik i zanimljiv kulturni program uz sudjelovanje učenika Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić", te predstavnici prijateljske župe Kruševo kod Mostara, koji su u Travnik donijeli duh tople i prijateljske Hercegovine. "Željeli smo, i na ovaj način, povezati naše ljude, mlade prije svega, iz BiH jer nas pokušavaju i po toj osnovi dijeliti, cijepati...", kazao je Marić.

Treba naglasiti kako je organizacija ovoga zanimljivog druženja protekla u lijepom ozračju i prijateljstvu, na opće zadovoljstvo te je ispunila želje i planove organizatora, ali i svih sudionika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije