Veterinarstvo

Drugi put ove godine izvezli 13 napuštenih pasa u Njemačku

01.03.2016.
u 08:30

Ustalili praksu rješavanja problema napuštenih pasa s područja Bihaća koja će se nastaviti, psi će se otpremati bar dva puta mjesečno

U suradnji s “Arche4dogs e.V.” i uz izravnu vezu Županijskoga veterinarskog inspektora Aladina Sabljakovića, putem TRACE sustava, Veterinarska stanica Bihać drugi put ove godine izvezla je trinaest pasa u Njemačku. Prema riječima Zekerijaha Alagića, ravnatelja Veterinarske stanice Bihać, na taj način ova ustanova ustalila je praksu rješavanja problema napuštenih pasa s područja grada, koja će se nastaviti u smislu da će se psi biti otpremati bar dva puta mjesečno.

- Zahvaljujem Uredu za veterinarstvo, Federalnome ministarstvu poljoprivrede i Gradskoj upravi Bihać na potpori zahvaljujući kojoj smo razinu organiziranosti skloništa za napuštene unaprijedili, uvažavajući sve principe i procedure njegova funkcioniranja, kaže Alagić. Do 27. veljače trajala je akcija sterilizacije i kastracije napuštenih pasa, uz pomoć austrijskih instruktora, pet doktora veterinarske medicine, te petnaest studenata Veterinarskoga fakulteta iz Beča. - Naglasak će biti na psima koji borave u našem skloništu i pretpostavka je da ćemo ovom aktivnosti obuhvatiti oko stotinu i pedeset pasa. Smještaj, prehranu i uvjete za neometan rad osigurat ćemo u prostorijama JP Veterinarska stanica Bihać. U dosadašnjoj suradnji već smo dobili donacije za opremanje kirurške dvorane i rendgen-kabineta na čemu smo našim partnerima beskrajno zahvalni, rekao je Alagić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?