Hladnoća uzima žrtve

Starac Lazo se smrznuo u kući, ostao mu otvoren prozor

Makarska, 5.4.2015 - Najavljeno zahlađenje s jakom burom i kišom zahvatilo je jutros cijelo Makarsko primorje gdje se temperatura spustila na 8 Celzijevih stupnjeva. Na obližnjem, Biokovu gdje još od sinoć pada snijeg, na najvišem biokovskom vrhu Svetom J
01.12.2015.
u 07:00

Lazo Jojinović iz Bereka kod Gradiške, zbog razbijenog prozora na kući, podlegao je proteklog vikenda od posljedica pothlađivanja

Lazo Jojinović, 62-godišnjak iz sela Berek kod Gradiške, druga je žrtva ove zime u BiH. Podlegao je tijekom proteklog vikenda od posljedica pothlađivanja u svojoj obiteljskoj kući.

Iz policije tvrde kako se još ne znaju točne okolnosti pod kojima je došlo do tragičnog slučaja.

Sugovornici iz ovog sela kazali su kako je Jojinović živio sam otkako ga je prije više godina napustila supruga, te da zbog toga nitko od njih ne zna koliko dugo je ležao promrznut u kući prije nego što su ga susjedi pronašli.

Riječi susjeda

- Prvo smo primijetili da mu je na kući razbijeno staklo pa smo mislili da je netko provalio unutra. Čuli su ga kako zapomaže i žali se da mu je loše i da trpi jake bolove. Jedan od susjeda pozvao je policiju i hitnu pomoć. Kada je policija došla, Lazo je još bio živ. Gubio je svijest i žalio se na bolove, ali nitko nije ni slutio da mu je stanje kritično. Međutim, dok je hitna pomoć došla do njegove kuće, on je već izdahnuo. Sumnjamo da mu je 'glave' došao razbijeni prozor jer su noći ovdje iznimno hladne - kazali su njegovi susjedi. Dodali su kako ih je njegova smrt sve iznenadila jer nisu mogli ni naslutiti da će mu se život okončati na taj način. Nitko od njih jučer nije mogao kazati je li Jojinović prethodno promrzao negdje u selu, pa takav došao kući, ili je cijelo vrijeme bio doma, bez grijanja, što je, eventualno, moglo dovesti do ovog kobnog događaja.

Prema riječima njegovih rođaka, Jojinović je jučer trebao biti pokopan u rodnom selu. Iza njega su ostali sin Ljubo koji živi u Novom Sadu, gdje već godinama studira, te kći Snježana koja je završna godina Gimnazije u Gradišci. Za Jojinovića kažu kako je bio samotnjak koji je često upadao u probleme sa zakonom, zbog čega je više godina proveo iza rešetaka, i to zbog različitih kaznenih dijela.

Uhićivan i zbog droge

Koliko je rođacima poznato, posljednji put je uhićivan prije pet godina u akciji "Plantaža" zajedno s još nekoliko osoba zbog nedopuštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, tada su, osim Laze Jojinovića, uhićeni još i Mihajlo Kalinić, Sead Demirača, Nemanja Puljarević i dva maloljetnika. Kod njih su pronađene 92 stabljike i 150 sjemenki indijske konoplje, tri puške, od kojih dvije poluautomatske i prerađena puška "M-48", lovačka puška i dvije ručne bombe "M-75".

Kako smo pisali, iako još nije kalendarski nastupila, ova zima je još prošli tjedan odnijela svoju prvu žrtvu. Starica Jovanka Stevandić iz Drvara preminula je od posljedica pothlađivanja.

Tijelo 71-godišnje starice pronađeno je u snijegu u blizini njezine kuće u mjestu Uvala, općina Istočni Drvar, a dežurni liječnik iz Doma zdravlja u Ribniku mogao je samo potvrditi njezinu smrt.

U oba slučaja o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka.*

Starica Jovanka Stevandić iz Drvara preminula je od posljedica pothlađivanja u snijegu u blizini svoje kuće u mjestu Uvala, općina Istočni Drvar, a svemu je pogodovala činjenica da je to bio šesti dan otkako je ta općina ostala bez električne energije. Neočišćena cesta onemogućava i dalje prilaz ekipama poduzeća Elektrokrajina kako bi potpuno otklonile kvar. Zbog snježnih nanosa bilo je nemoguće doći do sjedišta ove općine koje se nalazi u Potocima, uslijed čega je tridesetak mještana potpuno odsječeno od ostatka RS. Osim struje, ostali su i bez vode te telefonskog signala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije