NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Dragan Paravinja osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina

debilko
27.03.2015.
u 11:24

Za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić na Županijskom sudu u Šibeniku Dragan Paravinja osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina. U tu kaznu uračunava mu se pritvor od 16. veljače 2012. godine.

I prije nego li mu je izrečena nepravomoćna presuda, Dragan Paravinja je, nakon što je opsovao, sutkinja Nives Nikolac izbacila ga je iz sudnice šibenskog Županijskog suda. "Pustite me, ne mogu stajati na nogama, j*** mater", rekao je Paravinja. Dobio je jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina te mora platiti 220 tisuća kuna troškova, javlja Šibenski portal. Podsjetimo, riječ je o ponovljenom kaznenom postupku. Paravinja u prvom je postupku na Županijskome sudu u Šibeniku osuđen na cjelovitu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud, odlučujući o njegovoj žalbi, poništio je tu odluku. 

Udaljen i sa zadnjeg ročišta

Vrhovni sud smatrao je da sud nižeg reda nije dokazao da je Paravinja pokušao silovati maloljetnu Antoniju Bilić, iako nespornim drži da ju je ubio. No, postupak je zbog toga ipak vratio na početak, a prvostupanjsku je presudu ukinuo. Podsjetimo posljednje ročište u ponovljenom postupku održano je u četvrtak. Paravinja je zbog nedoličnog ponašanja udaljen iz sudnice sve do početka suđenja, no se ipak pojavio na ročištu. Kako se neslužbeno doznaje, budući da je suđenje zatvoreno za javnost, sud mu je predočio dokaze koji su izneseni tijekom postupka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije