‘Samo probaj reći’

Dragan Komadina mentor diplomske predstave u SARTR-u

31.05.2016.
u 10:00

Danas će se u 19 sati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) održati premijera forum-predstave “Samo probaj reći” koja je nastala u sklopu diplomskog rada studentice Emine Omerović na Odsjeku za dramaturgiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, a mentori su Dubravka Zrnčić -Kulenović i Dragan Komadina. Predstava je rađena u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Akademije scenskih umjetnosti u sklopu programa Teatarski opservatorij. Autorski tim predstave čine redatelj Emin Hajrić, glumci Mirela Lambić, Katarina Nikšić, Sead Pandur, Saša Krmpotić i Kemal Rizvanović. Producenti predstave su Hana Karadža i Sanjin Cokoja. Dizajn plakata potpisuje Ena Iblizović. Vršnjačko nasilje među mladima jedan je od gorućih problema o kojem je potrebno iznova govoriti.

“Samo probaj reći” je forum-predstava koja se bavi upravo tim problemom. Forum-teatar jedna je od metoda “Pozorišta potlačenih” čiji je osnivač brazilski redatelj Augusto Boal. Riječ je o teatru koji svog gledatelja tretira kao ravnopravnog sudionika u kreativnom činu. Cilj predstave je na interaktivan način zajedno s mladima pokušati pronaći neka od rješenja na ovo osjetljivo pitanje. “Forum -teatar ima mogućnost izravne interakcije s publikom i priliku da se kroz zajednička mišljenja dođe do nekih rješenja” - izjavio je student IV. godine Odsjeka za glumu Saša Krmpotić.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije