Odluka jednoglasna

Dragan Čović ostaje predsjednik HDZ-a BiH: Najavio još jaču borbu za ravnopravnost Hrvata

sabor
Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
25.04.2015.
u 16:41

Nakon toga, za dopredsjednike stranke po prijedlogu predsjednika Čovića izabrani su Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić, Zdenko Ćosić i Vjekoslav Bevanda. Istodobno, sabornici su potvrdili i izbor deset članova Predsjedništva koje su predložile županijske i regionalne organizacije stranke iz svih dijelova BiH. To su Ivan Vukadin, Anton Rill, Mato Zovko, Lidija Bradara, Mijo Krešić, Ivo Vincetić, Delfa Dejanović, Ljubo Grizelj, Mladen Bošković i Marija Rapo

Više od 520 izaslanika na saboru HDZ-a BiH ponovno je za predsjednika izabralo Dragana Čovića koji ovu stranku vodi posljednjih deset godina, zamjenica predsjednika postala je Borjana Krišto te je izabrano novo Predsjedništvo i donesena je programska deklaracija koja se temelji na zahtjevu za preuređenjem BiH, uspostavom jednakopravnosti Hrvata, gospodarskim oporavkom i euroatlantskim integracijama. Čović nije imao protukandidata na saboru pa je njegov izbor potvrđen aklamacijom. Nakon toga, za dopredsjednike stranke po prijedlogu predsjednika Čovića izabrani su Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić, Zdenko Ćosić i Vjekoslav Bevanda. Istodobno, sabornici su potvrdili i izbor deset članova Predsjedništva koje su predložile županijske i regionalne organizacije stranke iz svih dijelova BiH. To su Ivan Vukadin, Anton Rill, Mato Zovko, Lidija Bradara, Mijo Krešić, Ivo Vincetić, Delfa Dejanović, Ljubo Grizelj, Mladen Bošković i Marija Rapo. U govoru na 12. stranačkom saboru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je najavio još snažniju borbu za ravnopravnost Hrvata. “Ovo je naša domovina. Želimo je dijeliti s Bošnjacima i Srbima, i ostalim građanima. Želimo samo jedan put za BiH, i to je euroatlantski put. Drugog puta nema za BiH i hrvatski narod”, rekao je Čović u obraćanju sabornicima te je nekoliko puta bio prekidan pljeskom nazočnih, piše Večernji list.

Komentara 2

BR
brodarevac
12:59 26.04.2015.

Mislite li na ravnopravnost koja se pokazala danas kada su bolesnici napali nedužne planinare u Mostaru. Ako taku ravnopravnost tražite vjerovatno ćete doživjeti reakciju. Već dugo vrjeme se gleda kroz prste zbog tobožnje ugroženosti pa se deslio ubistvo Vedrana, napadi svakodnevno neravnopravnih hrvata gdje svoju neravnopravnost iskazuju tako što napadaju nedužne prolaznike. Ima granica i bošnjačkoj ugroženosti bolje je da svoje bolesnike držite na lancu ovo nije način da se bijesnom konju muhe ispod repa baca.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije