status od 600.000 lajkova

Dosjetljiva mama zubnom pastom kćer naučila lekciju života

lekcija života
26.08.2016.
u 10:30

Djevojčica Breonna prvi dan škole pamtit će po najvećoj životnoj lekciji koju joj je mama naučila i to tako što ju je natjerala da čitavu zubnu pastu istisne na tanjur, a zatim ju zamolila da sadržaj vrati u tubu. Njezina mama Amy Beth anegdotu je napisala na svom Facebook profilu, a objava je postala planetarni hit.

Lekciju za prvi dan škole ove dosjetljive mame prenosimo u cijelosti: 

“Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom koju je postavila na Facebook. 

 
“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je da ne može i da neće biti kao prije. Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam odgovorila. "Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi. Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti ili oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag.
 
Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost.”
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?