Banja Luka

Dodik sazvao sastanak političkih stranaka o situaciji u RS-u i BiH

milorad dodik
06.10.2015.
u 14:26

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zakazao je za petak sastanak predstavnika vodećih političkih stranaka u Republici Srpskoj te nosioca vlasti na razini RS-a i njenih zvaničnika na razini BiH, o aktualnoj situaciji u RS-u i BiH. Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao kako su pozvani predstavnici SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-a, PDP-a i NDP-a, navodeći kako je uime SNSD-a na sastanak pozvan potpredsjednik ove stranke Nebojša Radmanović. Razmatrat će se, kaže, političke teme, koje su od općeg interesa. Ističući da ima mnogo pitanja za razgovor te da je potrebno dogovoriti opću razinu stavova u institucijama BiH o onome što jeste RS, i način na koji će biti koordinirane te aktivnosti. Dodik tvrdi da nikakav sukob između političkih subjekata ne postoji, već samo borba različitih mišljenja o istoj temi, što je svojstveno demokratskim sistemima. Očekuje da će sada svi pozvani doći, a ako neko od pozvanih i ne dođe na sastanak, to predstavlja njegovu političku poruku dogovoru koji se želi postići. 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:47 06.10.2015.

Hoce Baja da se dogovori da se samo salio kada je optuzivao Bosica ,Ivanica I ostale Srbe u institucijama BiH za izdaju RS,a da oni kazu da su se salili optuzujuci Baju za kriminal koji je stvarno pocinio.Bajin svjedok je Dragan Covic.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?