MALVERZACIJE

DONOSIMO POPIS:Hrvatska tvrtka najjeftinija, ali ne može dobiti certifikat

vinko
Foto: VL FOTO
1/2
19.09.2014.
u 09:28

Federalne vlasti tvrtkama iz Sarajeva daju poslove unatoč postojanju boljih ponuda

Tek nakon što su ovoga tjedna otvorene ponude za softver za primarnu zdravstvenu zaštitu koji Ministarstvo zdravstva FBiH plaća kreditnim sredstvima Svjetske banke, pokazalo se zašto hrvatska tvrtka Cuspis ima problema prilikom dodjele certifikata resornog Ministarstva za ovaj posao. Naime, iz tablice koju donosimo jasno se vidi kako je ponuda Cuspisa najjeftinija, ali prema zadnjim informacijama, posao će dobiti tvrtke iz Sarajeva.

- Prijavili smo se za certifikaciju pri Federalnom ministarstvu zdravstva. S obzirom na desetogodišnje iskustvo u zdravstvu, sudjelovali smo u niz sličnih procesa certificiranja, no moramo istaknuti da je ovaj bio potpuno drukčiji nego što je europska praksa. Naime, ostali smo potpuno zatečeni, da ne kažem iznenađeni, načinom rada Povjerenstva za certifikaciju. Na naš upit da nam se da na uvid poslovnik o radu kako bismo znali točnu proceduru certifikacije, nije odgovoreno, zatim nisu vođeni zapisnici sastanaka koji su održavani, a i sami sastanci su bili vrlo konfuzni i neorganizirani te se nisu pratili zaključci prethodnih sastanaka. Poslovnik o radu nam je dostavljen, ali tek nakon što smo ga zatražili preko odvjetničkog ureda gdje smo se pozvali na Zakon o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH - rekao nam je direktor Cuspisa Vinko Kojundžić. Dodao je kako su na kraju dobili zapisnik o certifikaciji koji je naknadno napisan i u kojem je navedeno niz stvari koje nisu po objavljenom pravilniku, a neke stvari su i netočno navedene. - Kao prvo, unaprijed se znaju pravila certificiranja koja se transparentno javno objave. Zatim samo certificiranje se snima kako bi se u slučaju spora moglo nedvojbeno utvrditi što je bilo točno. Na kraju svakog sastanka obje strane potpisuju zapisnik o tome što je pregledano i što ostaje za sljedeći put. Nažalost, u ovom postupku certifikacije ničega od ovoga nije bilo - ističe Kojundžić. Na kraju dodaje kako informatička rješenja ove tvrtke rade u HNŽ-u, i to u mnogo većem obujmu nego što to sada traži službeno Sarajevo.

Ključne riječi

Komentara 4

CO
cope
19:36 19.09.2014.

A sta kaze druga strana,i gdje su usporedbe ponuda o tome ne napisaste nista.

MI
Miki2
20:15 19.09.2014.

Ništa čudno, jako mi je poznata muljaža takve vrste.

BR
bracoi
08:34 20.09.2014.

Cope pa nece oni niti usporedjivati kada ovima nisu dali certifikat. Dobiti ce njihovi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije