Prvenstvo BiH za odbojkaše

Domaljevac slavio u duhanskoj prijestolnici Hercegovine

premier01_nnn_bih_28112015
29.11.2015.
u 07:00

U petom setu zadržala se tradicija naizmjeničnog slavlja pa su Posavljaci poslije uvjerljivih 10:15 odnijeli dva velika boda

Od tri vodeća sastava - Gacko, Kula i Jedinstvo, koje dijeli mala bodovna razlika, najteži posao u osmom kolu imat će odbojkašice prvaka Jedinstva. Brčanske princeze idu u obližnju Modriču, gdje su do sada redovito pobjeđivale, iako ove sezone susret, zbog nešto bolje forme domaćih i slabijeg Jedinstva, ima dozu neizvjesnosti. Gacko je favorit kod novaka Dervente, a Kula apsolutni protiv Bosne. Ni ostala dva susreta, bar na papiru, ne nude neizvjesnost, jer Banjolučanke ne bi trebale imati većih problema sa Slobodom, kao ni Radnik s Bihaćem.

Za razliku od domaćeg parketa gdje su u četiri utakmice pretrpjeli isto toliko poraza, odbojkaši Domaljevca u trećoj gostujućoj utakmici ostvarili su drugu pobjedu.

Pojačanje Ljubilje

Poslije Ilijaša, momčad Zlatka Ivića bila je uspješna i u hercegovačkoj odbojkaškoj i duhanskoj prijestolnici Ljubinju.

Istina, jedan bod se izmaknuo, ali to nije oneraspoložilo stratega Domaljevčana Ivića.

- Što dalje, to bolje. Putovali smo s dva automobila pa sam razmišljao - voziš šest sati i onda izgubiš 3:0. Da mi je netko prije utakmice ponudio bod u situaciji u kojoj se nalazimo, rado bih prihvatio. Dolaskom Sanjina Bezdroba, Ljubinje se pojačalo, slično nam je bilo prije domaćih utakmica protiv Gacka i Borca, koji su nam dolazili pojačani, kazao je Ivić.

- Umjesto standardnog libera Ante Oršulića, u ekipu je uskočio 16-godišnji Matej Ivić. Prateći što rade drugi, aktivirali smo iskusnog Ivu Martića. Odlično su odigrala obojica. Dobro smo otvorili utakmicu, igrali bez opterećenja, zaboravili na publiku i suce, i to nam je donijelo pobjedu, dodao je Ivić. Domaljevac je odlično krenuo, nakon poduzetnije i raznovrsnije igre dobio je prvi set 20:25, domaći boljom završnicom u drugom uzvraćaju 25:22, nakon čega slijedi furiozni treći set gostiju i 11:25.

Domaći poslije 25:19 u četvrtom setu stižu, ali se u petom zadržala tradicija naizmjeničnog slavlja pa su Posavljaci poslije uvjerljivih 10:15 odnijeli dva velika boda.

Ugodno iznenađenje

Derbi kola Gradina - Mladost je odgođen zbog nastupa Brčaka u europskom natjecanju, dok u ostalim susretima nije bilo iznenađenja.

Trener Ilijaša Zdravko Barić uspio je protiv svog nekadašnjeg kluba osvojiti set, pa se njegova momčad od prošlogodišnjeg ugodnog iznenađenja sada prometnula u razočaranje.

Probuđeni Borac uvjerljivo je slavio protiv Gacka, dok je Radnik bio siguran protiv Jedinstva.

Rezultati sedmog kola, Ljubinje – Domaljevac 2:3, Ilijaš – Kakanj 1:3, Borac – Gacko 3:0, Radnik – Jedinstvo 3:1, Gradina – Mladost, odloženo.

Poredak, 1. Mladost 17(6), 2. Kakanj 16, 3. Gradina 16(6), 4. Jedinstvo 14, 5. Radnik 12, 6. Borac 10, 7. Gacko 9, 8. Domaljevac 5, 9. Ljubinje 5, 10. Ilijaš 0 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije