‘Darujmo im dom’

Dom će se zvati po Majci Terezi, a pučka kuhinja po fra Didaku

16.01.2017.
u 07:00

U rujnu 2017., ako sve bude po planu, bit će otvoren “Dompes”, “Kuća kruha i duha”, u Mostaru.

U projektu će biti objedinjeni dom za studente slabijeg imovinskog stanja, pučka kuhinja i Međunarodni centar za dijalog.

Kuća kruha i duha

U akciji sudjeluje i Večernji list, pod nazivom “Darujmo im dom”, čime se nastavlja kontinuitet uspješnih akcija u organizaciji ove medijske kuće. Protekloga vikenda fra Iko Skoko, voditelj projekta, prisjetio se početaka jer su navršene dvije godine od početka radova.

- Dvije su godine prošle otkad su počeli radovi na studentskom domu. Trebalo je ukloniti ostatke u Domovinskom ratu dva puta srušenoga “Hrvoja”. Radovi su počeli 14. siječnja 2015. u 9.20 sati. Hvala Bogu za sve što se do sada uradilo, a uradilo se mnogo. Hvala svima koji svakodnevno mole za ovaj projekt , ustvrdio je fra Iko. Kazao je i kako su hladnoća i kiša pomalo usporile radove na domu.

- Ipak, postavljaju se prozori, već je u prostorijama toplije. Svaki dan barem jedan darivatelj daruje svoj prilog za studentski dom. Zgrada “Dompes” s prozorima izgleda ljepša i veća, ističe fra Iko Skoko, voditelj projekta. Studentski dom zvat će se po Majci Terezi, pučka kuhinja po fra Didaku Buntiću jer je iduće godine 100 godina otkad je spasio djecu Hercegovine od gladi, a tu je i Centar za dijalog koji je osobito važan za franjevce s obzirom na to da je sv. Franjo jedan od prvih začetnika dijaloga. Mnoštvo je onih koji pišu poruke podrške upućene fra Iki i projektu. Tako je jedna darivateljica poželjela voditelju projekta fra Iki dobro zdravlje.

Bože, čuvaj darivatelje

- Bože, čuvaj sve darivatelje i našeg fra Iku koji je sve ovo pokrenuo i da ga zdravlje prati, naglasila je. A što se donacija tiče, prilozi se mogu uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank d.d. Mostar, br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22, IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b.b., BiH, 88000 
Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?