tenis

Đoković: Kako da pričam o novcu kada je plaća u Srbiji 300 eura?

Novak Djokovic
01.06.2016.
u 18:51

Novak Đoković je prije 13 godina zaradio 118 dolara nakon prve pobjede na Touru, a današnjom pobjedom u osmini finala Roland Garrosa postao je prvi tenisač koji je prešao granicu od 100 milijuna dolara zarađenih od nagrada na turnirima.

Prije meča sa Špannjolcem, kojeg je svladao s 3:1, na kontu je imao 99.673.404 dolara, a prolaskom u četvrtfinale zaradio je dodatnih 328.251, što ukupno iznosi 100.001.655 dolara.

Na pitanje što mu znači ovaj rekord, Đoković je kratko rekao:

"Ništa. Novac mi ne znači ništa. Ne gledam svoj život kroz novac. Ne obraćam pažnju na to i ne volim kada se previše potencira novac od nagrada. Profesionalni sport ne treba se igrati zbog novca. Novac dolazi kao posljedica predanosti, ljubavi i strasti prema sportu. Kako da pričam o novcu, a prosječna plaća u Srbiji je 300 eura?", upitao je Đoković, prenosi Klix.

"Sport je izgubio svoju draž. Postao je biznis i mašina za pravljenje novca, što je žalosno. A ako baš hoćete da kažem nešto o mojih 100 milijuna, mogu samo reći da se ovo ne može usporediti s tenisačima koji su igrali ranije. John McEnroe je zaradio 'samo' 12,5 milijuna, a sada je mnogo više novca u igri", rekao je Đoković, koji će u četvrtfinalu Roland Garrosa igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije