Sušić o ostavci i plaći

Dok sam za "kikiriki" radio nikome nisam smetao, imam i ja obitelj i potrebe

Safet Sušić portal
24.09.2014.
u 22:31

Što se tiče plaće, ona je trebala biti poslovna tajna. Znam tko je otkrio moju platu i nadam se da će pročitati ovo...

Izbornik bh. repke Safet Sušić je u intervjuu Al Jazeeri, između ostalog, govorio o prošloj utakmici zbog koje ga prozivaju navijači, igrači, sportski djelatnici, mediji, ali i o svojoj plaći. - Nemam objašnjenje za Cipar. Mogu se sada vaditi, početak sezone, igračima fali utakmica... Jednostavno se dogodilo i - to je to. Kritizirali su me što nisam gledao Cipar u Puli protiv Hrvatske, ali tada i u Zenici nisu bile iste ekipe. Sa svojim suradnicima sam znao s kim imamo posla. Nije ovo bio prvi put da se ekipa zatvori i da ne možemo probiti bunker - govori. Tvrdi da nije pogriješio što se tiče sastava, a za navijače kaže da su bili korektni. - Nisam pogriješio što se tiče sastava. Imao sam dvije dileme: da li da krenem s Hajrovićem i Medunjaninom. Oni su dobili šansu u nastavku i imali su dovoljno vremena da pokažu. Prije su me kritizirali za Prcića, pričali kako ću biti kriv ako izgubimo igrača, a sada vidim da mi zamjeraju što sam ga stavio da igra. Nikad ugoditi. Na utakmici protiv Cipra navijači su bili korektni, ali novinari nisu. Ne svi, ali dobar dio jedva je dočekao da kritizira. Prihvaćam sve, zaslužili smo, izgubili smo i udarajte - govori Sušić. Siguran je da će BiH igrati na Europskom prvenstvu. - Ništa nije gotovo. Jasno je da nas je poraz udaljio od cilja, ali nije kraj svijeta. Igrači nisu klonuli, pa oni sa svojim klubovima često imaju situacije kada gube, pa se vraćaju. Tako da nisam zabrinut. Siguran sam da ćemo igrati na Europskom prvenstvu. Samo nam trebaju dvije dobre utakmice, da se vratimo. Dobro je možda što narednu utakmicu igramo na strani.
Progovorio je popularni Pape i o plaći. Dok je radio "za kikiriki" u europskim okvirima, kaže, nije nikome smetao, a sada kad zarađuje preko 20.000 eura mjesečno, postao je meta.
- Nekada sam bio najslabije plaćeni izbornik u Europi i sada, kada sam potpisao normalan ugovor, odmah problem. Imam i ja obitelj, suprugu, djecu, imam i ja svoje potrebe. Što se tiče plaće, ona je trebala biti poslovna tajna. Znam tko je otkrio moju platu i nadam se da će pročitati ovo - naglasio je.

Sušićev ugovor je postao sporan nakon Cipra, i nije to samo tako kod nas, ali postoji u ugovoru jedan detalju o kojemu Sušić nije znao ništa prije potpisivanja, ni prošlog puta, ali ni u kvalifikacijama kada je odveo bih na Svjetsko prvenstvo.
- Ovaj ugovor je napravljen tako da se uvijek može raskinuti na moju štetu. U njemu postoji klauzula da, ako se dovede u pitanje plasman na Euro, mogu biti smijenjen. Nisam znao za tu klauzulu, slučajno sam je vidio. Kada sam pitao zašto to, rekli su mi da je bila i u prošlom ugovoru. Dakle, kad bi me smijenili, ne bi imali nikakve obaveze prema meni. Ali, nije problem, pa ja nisam postavljao uvjete ni kada sam dolazio, pa neću ni sada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije