Dodik:

Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj

Milorad Dodik
25.01.2017.
u 14:03

Primarno pitanje u Republici Srpskoj nije secesija koja predstavlja nametnutu priču iz pojedinih krugova - rekao je danas entitetski predsjednik tijekom razgovarao u Banjoj Luci sa veleposlanikom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

 - Mi nemamo namjeru da se bavimo secesijom ali isto tako nismo spremni ćutati na silne zloupotrebe na štetu Republike Srpske - rekao je Dodik.

Rekao je da će buduće aktivnosti Republike Srpske biti uglavnom usredotočene na donošenje zakona o Ustavnom sudu i istrajavanju na stavu da državljani BiH budu sudije Ustavnog suda, a ne stranci.

Na sastanku je upoznao veleposlanika Švedske i sa, kako je priopćeno, “apsurdom da je tek 93. odluka Ustavnog suda izazvala burne reakcije, jer je u pitanju Republika Srpska, dok u prethodne 92. odluke Ustavnog suda nema odgovornih, što jasno govori o nedostatku pravne države”.

Dodik je ponovio švedskom veleposlaniku da Republika Srpska nije protiv Europske unije i da se kreće tim putem.

Dodik je zahvalio Švedskoj na dosadašnjoj pomoći i unapređenju suradnje s Republikom Srpskom na ekonomskom i svakom drugom planu, posebno istakavši konstruktivnu ulogu Švedske u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?