svečana akademija

Dodik: Sanjamo da se pripojimo s maticom Srbijom i to ćemo ostvariti

svečana akademija
09.01.2017.
u 19:01

Sanjamo da se pripojimo i budemo jedinstveni dio zajedno s maticom Srbijom, izjavio je večeras u Banjoj Luci predsjednik RS-a Milorad Dodik, na svečanoj akademija, u povodu „Dana RS-a“, koji je neustvanim osporio Ustavni sud BiH. Taj san, ustvrdio je, bit će jednog dana ostvaren.

-Ovih 25 godina formiranja RS bilo je upečatljivo još po nečemu. Branili su nam da sanjamo. Odnosno branili su nam da kažemo što sanjamo. A kao oni to nisu znali, da se naš san uporno obnavlja i da će jednog dana biti ostvaren. Tu se ništa nije promijenilo - rekao je Dodik.

Bez obzira na zabrane da se to sanja i da postoji RS, kazao je, Srbi imaju pravo sanjati i bit će to što hoće.

Ističući kako zna da je RS "trn u oku mogima", dodao je da stoga nitko ne može biti neupućen, već da političari moraju vidjeti probleme i dati rješenje i da RS "zbog navijačkoj odnosa" NATO saveza nije spremna uputiti se ka tom vojnom savezu i zagovarat će vojnu neustralnost.

Dodik je ponovio da će RS, koju je nazvao "časnom teritorijalnom državnom organizacijom" nastaviti da slavi svoj dan te da će nastaviti suradnju sa Srbijom i Rusijom, te Kinom i da želi obnoviti veze s novom američkom admnistracijom.

Na svečanoj akademiji je govorio predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ističući da je sveta dužnost da Republika Srpska opstane, da raste i da razvija te da nema uspješne BiH, bez uspješne RS.

Rekao da se 25 godina Srbi bore za RS, koja svojim postojanjem podsjeća da ima Srba u BiH i da „plan da nestanu nije uspio“.

Ističući da se ne može zabraniti RS da slavi svoj dan i, kako je naveo, svog sveca, naveo je da dok ima RS-a ima i Srbije.

Nikolić je čestitao RS-u na referendumu o njenom danu, te dodao kako se odluke naroda moraju poštovati. Kazao je da svi dužnosnici Srbije žele suradnju s RS te da je on svjedok koji će na bilo kojem sudu braniti RS.

Režiser Emir Kurturica je, u obraćanju na svečanoj akademiji, govorio negativno o politici člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te se osvrnuo na srpsku tradiciju, na patrona RS-a svetog Stefana, njenu ugroženost, kao i atomsku bombu koju žali što nema...

Na početku svečane akademije, kojoj su nazočili predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin te Nebojša Stefanović, predstvanici Vojske Srbije, veleposlanici Srbije Stanimir Vukičević i Ruske Federacije Petar Ivancov, izaslanstva francuskog Nacionalnog fronta stranke Marine Le Pen, te drugi srpski predstavnici vlasti RS-a i BiH, izvedena je himna RS-a „Moja Republika“, ali i himna Srbije „Bože pravde“.

Komentara 1

Avatar brcko dc
brcko dc
19:52 09.01.2017.

Čestitam na godišnjici.I jedva čekam da se odcijepite.Ali Duduke bez naravno Brčkog.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?