Narodna skupština RS

Dodik: "Naš je put u EU, ali europski put ne može biti izgovor za gašenje RS-a”

vodstvo_rs
Foto: Screenshoot RTVRS
24.11.2014.
u 18:07

Novoizabrani zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a, kao i predsjednik i potpredsjednici RS-a, Milorad Dodik, Ramiz Salkić i Josip Jerković, položili su večeras zakletvu na sjednici entitetskog parlamenta i time službeno preuzeli mandate za naredni četvorogodišnji period.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Srpske Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su danas svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije polaganja svečane zakletve, certifikate Dodiku, Jerkoviću i Salkiću uručio je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić.

Svečanu zakletvu položili su i zastupnici u Narodnoj skupštini Srpske. 
Narodna skupština Republike Srpske u nastavku sjednice izabrala je večeras devet članova Komisije za izbor i imenovanja.
Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je Radovan Vuković, za zamjenika predsjednika Vukota Govedarica, dok su članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo i Nedeljko Milaković.

Parlament Srpske prihvatio je prije toga prijedlog SP-a da Komisija za izbor i imenovanja bude dopunjena i da deveti član bude iz redova ove stranke.

- BiH nije smetnja RS-u ali ne možemo prihvatiti bilo kakvu unitarizaciju. Naš je put prema Europskoj uniji i to jeste naš cilj. Ohrabrujuće djeluje inicijativa EU, ali europski put ne može biti izgovor za gašenje RS-a”, poručio je Dodik. 

Komentara 3

HR
Hrvat1992
12:27 25.11.2014.

Sretno dopredsjedniku iz reda Hrvata gosp Josipu Jerkoviću.

RO
rosa
00:15 25.11.2014.

Ni jedne riječi o "preletačima" odnosno "papcima" koje je Baja kupio kako bi osigurao većinu i Skupštini RS. Da sam novinar svakako bih pisao i da je Baja, prijatelj "akademika" Čove, zastupniku u Skupštini RS psovao mater što je nezamislivo u demokratskim društvima.

CO
cope
21:01 24.11.2014.

Niste objavili bas onako kako se Dodik obratio skupstini,kao da ste mu partner u vlasti a ne Hrvatska novena,na vasu sramotu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?