Ponovio stav

Dodik: Referendum u RS će biti raspisan

Milorad Dodik
Dejan Moconja/PIXSELL
30.08.2015.
u 16:54

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je optužnicu protiv Nasera Orića nazvao "farsom", te ponovio nezadovoljstvo radom Suda i Tužiteljstva BiH zbog čega, kazao je, treba provesti referendum u RS o pravosuđu BiH. 

Dodik tvrdi da će Orić zbog nedostatka dokaza i preživjelih te nemogućnosti svjedoka da zbog starosti svedoče, biti oslobođen. 

- Čekali su da pomru svjedoci, da nema dokaza i da ga onda optuže. To je sva priča o Oriću - ustvrdio je Dodik i upitao zašto nisu dozvolili da Orića "procesuira srpsko pravosuđe, ako su u bh. pravosuđu orjentiraniprema  pravdi". 

Tvrdi da će referendum u RS biti raspisan, a da će nakon izjašnjavanja građana, za koje je uvjeren da će biti u smislu odbijanja nametnutnih zakona visokog predstavnika, institucije RS imati pravo i mogućnost da na toj volji naroda donesu "propise koji će jasno reći stav RS o toj volji naroda". 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?