U Brčkom obilježen 'Dan RS-a'

Dodik: Projekt centralizirane BiH je propao

Milorad Dodik
10.01.2017.
u 19:07

Dodik je rekao kako kompromisa o Republici Srpskoj nema, a nema ga ni o 9. siječnju koji je "slava Republike Srpske".

Mi želimo mir. Uvažavamo političke interese bošnjačkog naroda, ali ne i njihov idealizam koji štite međunarodni faktori. Projekt centralizirane BiH je propao - kazao je na današnjoj svečanosti obilježavanja "Dana RS-a" u Brčkom predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodao je kako kompromisa o Republici Srpskoj nema, a nema ga ni o 9. siječnju koji je "slava Republike Srpske".

- Od jednog datuma kojeg smo slavili svih prethodnih godina napravljeno je teško političko pitanje - ustvrdio je Dodik.

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić istaknuo je da su Srbi u Brčkom ponosni što se "Dan RS-a" i ove godine obilježava u toj lokalnoj zajednici.

- Republika Srpska, koja je nastala kao izraz volje srpskog naroda u BiH, danas se brani patriotizmom. Ona je jamac opstanka srpskog naroda i u distriktu Brčko. Svuda u BiH gdje nema institucija Republike Srpske, srpski narod je sveden na statističku grešku - kazao je gradonačelnik Milić.

"Dan RS-a" obilježen je u Brčkom pod pokroviteljstvom predsjednika RS-a Milorada Dodika a na prijmu održanom u Hotelu „Jelena“, okupilo se se oko 300 uzvanika iz političkog, gospodarskog, vjerskog i kulturnog života Brčko distrikta i Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?