Predsjednik RS poručio

Dodik: Pokušavamo Republiku Srpsku osposobiti za njen samostalan put

Milorad Dodik
08.01.2017.
u 19:24

Prema riječima Dodika, težnja Republike Srpske jeste što bliskiji ili državni okvir sa Srbijom

Predsjednik RS Milorad Dodik uručio je danas u Banja Luci povodom 9. siječnja – Dana RS odlikovanja RS zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama.

Dodik je istaknuo da se "Republika Srpska od osnivanja prije 25 godina borila za svoju snagu i postojanje i da je formirana, s idejom o slobodi koju je srpski narod stoljećima pokušavao dostići".

"Iako je uporno osporavana, pokazana je volja naroda koji nikada nije odustao od ideje da Republika Srpska postoji, bude snažna, naša i jedinstvena. Republika Srpska je mjesto za život svih ljudi, bez obzira na vjeru i nacionalnost", rekao je Dodik u obraćanju na dodjeli odlikovanja, javlja Srna. 

On je naglasio da je sloboda srpskog naroda vezana za postojanje države. 

"Kada nismo imali državu dramatično smo stradali. Naša sloboda nikada nije bila usmjerena prema ukidanju slobode drugima, nego je srpski narod pokazao da sloboda koju je za sebe osvajao bila sloboda i za druge narode na ovim prostorima", istaknuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, težnja Republike Srpske jeste što bliskiji ili državni okvir sa Srbijom. "Ono što pokušavamo ovdje uraditi jeste Republiku Srpsku osposobiti za samostalan put. Teških je 25 godina koje smo ostavili iza sebe, ali je u ovom vremenu bilo i godina uspjeha", rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?