Predsjednik Republike Srpske

Dodik odbacio odobrenje: Ne treba nam vojni orkestar Oružanih snaga BiH

Milorad Dodik
04.01.2017.
u 19:03

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je da Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH i njegovi pripadnici sudjeluju u aktivnostima predviđenim programom obilježavanja Dana RS i poručio da će se, u suprotnom, smatrati da su Oružane snage BiH neprijateljski nastrojene prema RS-u, prenosi Pogled.ba

Reagirajući na odluku Ministarstva obrane BiH da na obilježavanju Dana RS-a odobri sudjelovanje Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH, Dodik je poručio da "RS odbacuje djelomično odobravanje sudjelovanja i da joj ne treba njihov vojni orkestar".

"Ministarstvo obrane BiH nedvojbeno krši dogovor o formiranju Oružanih snaga BiH, onemogućava da pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka sudjeluju u programu obilježavanja kako je to predviđeno ranijim programom i onemogućava se da pripadnici tog puka iskažu svoju osnovnu ulogu i namjenu, a to je njegovanje tradicije RS i Vojske RS", rekao je Dodik Srni.

On je naglasio da RS obilježava svoj dan 9. siječnja, da sve institucije RS - predsjednik, Narodna skupština, Vlada stoje iza ovog datuma, kao i sve političke stranke koje su se dogovorile da se ovaj datum obilježava.

"Za nas je neprihvatljivo da ministar obrane BiH na ovaj način krši dogovor o formiranju Oružanih snaga BiH, bez obzira što sebi pokušava da pribavi snagu, i mi odbacujemo bilo kakvo selektivno dozvoljavanje sudjelovanja pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH", istknuo je.

Dodik očekuje da svi iz RS-a odgovorni za formiranje vojske i upravljanje vojskom jasno iskažu svoj stav, a od člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da izda nedvojben nalog za sudjelovanje Trećeg pješadijskog puka i njegovih pripadnika u obilježavanju Dana RS.

On je zahvalio na aktivnostima pomoćnika ministra obrane BiH Borisa Jerinića i očekuje da će pozvati puk i pripadnike puka da sudjeluju u organizaciji i programu obilježavanja. Ponovio je poziv pripadnicima Trećeg pješadijskog puka da sudjeluju u obilježavanju Dana RS-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?