prijem povodom pravoslavnog Božića

Dodik: Zaštitit ćemo svakog pripadnika Trećeg pješadijskog puka OSBiH

vojarna
13.01.2017.
u 12:54

RS nije inat, već želja i volja srpskog naroda - kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

Predsjendik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.
Istaknuo je da RS ne dovodi u pitanje daytonski okvir BiH, već "nasilje visokih predstavnika kojima je mijenjan taj sporazum".

U svom obraćanju prisutnima na prijmu u vojarni „Kozara“, povodom pravoslavnog Božića, poželio je srpskim pripadnicima Oružanih snaga (OS) BiH sretnim i "Dan RS“, koji je neustavnim osporio Ustavni sud BiH.

Kazao je da se u OSBiH, "koje su stvarane da manifestiraju jednu vrstu zajedništva, baštini i tradicija bivše Vojske RS-a, te da nema kompromisa kada je u pitanju stvaranje i postojanje RS".

- RS nije inat, već želja i volja srpskog naroda - kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

On je izrazio uvjerenje da će na ovim prostorima biti očuvan mir te istaknuo da svima u BiH treba razgovor.

Milorad Dodik odbacio je danas bilo kakvo nastojanje da se eventulano procesuiraju pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji su sudjelovali u aktivnostima proslave „Dana RS-a“, kojeg je osporio Ustavni sud BiH.

- RS će iza svih tih ljudi stajati - rekao je Dodik ističući da je taj bh. entitet nezadovoljan atmosferom koja je napravljenja u vezi s uključivanjem Trećeg pješadijskog (RS) puka OS BiH obilježavanju "Dana RS-a".

Kazao je da je u Ministarstvu obrane BiH bilo prisutno razno "mešetarenje", što je vidljivo nakon što su jučer medijima dostavili dva različita stava u vezi s tim pitanjem.

- To govori da se više pokušavaju dodvoriti strancima, nego da se napravi ozbiljna struktura. RS to prati i podržava Srbe u OSBiH i naš zapovjedni kadar - dodao je Dodik ističući da je RS pristala na formiranje OSBiH samo ukoliko se u njima vidi srpska komponenta, u Trećem pješadijskom (RS) puku OSBiH.

- Ukoliko je to ugroženo, RS nema razloga ostati pri toj suglasnosti – kazao je entitetski predsjednik.

Predsjedatelj Predsjendištva BiH Mladen Ivanić rekao da se nada da Oružane snage BiH u narednom razdoblju neće imati potrebu za interventacije, pa ni zbog elementranih nepogoda.

Ivanić se obratio oficirima koji obilježavaju Božić, ističući da je to praznik mira.

- Nadam se da ćete imati manje posla, da neće biti sukoba, elementranih poplava i da ćemo svi živjeti normalno - rekao je Ivanić.

Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić istaknuo je da svi trebmo živjeti u miru i slozi.

- Crkva propovjeda mir i jednakost među ljudima. Čovjek se ostvaruje u zajednici i samo kroz nju ima punoću življenja - dodao je Jerinić, u vojarni „Kozara“, gdje je organiziran prijem povodom pravoslavnog Božića.

Prijmu su nazočili dužnsnici RS-a predvođeni predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predstavnici Oružanih snaga BiH koje je predvodio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Ante Jeleč.

Komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH s komandama i jedinicama u vojarni "Kozara" u Banjoj Luci organizirala je prijem povodom tog pravoslavnog praznika, čiji domaćin je zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić.

Počasna jedinica Oružanih snaga BiH prethodno je u vojarni „Kozara“ u Banjoj Luci predala prijavak predsjedatelju  Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji nazoči prijmu povodom pravoslavnog Božića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?