Posebna sjednica NSRS

Dodik: Izetbegović i njegovi sljedbenici su urušili BiH

Milorad Dodik
27.02.2017.
u 14:28

"Ovo je najžešći udar na BiH i ne smijemo ga propustiti", kazao je Milorad Dodik

Danas se u Banja Luci održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se obratio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Posebna sjednica NSRS je zakazana povodom Informacije o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

"Ovo je važan trenutak za RS koji će odrediti naša buduća ponašanja. Tužba je pravno analizirana do detalja i mogli smo čuti da na tu tužbu i presudu nije bilo moguće uputiti žalbu, nego samo reviziju. Tužba nije nikada bila legalna. Alija Izetbegović je 1993. godine podnio neku tužbu u uvjetima kada nije mogla predstavljati BiH. Bez obzira na sve to i bez obzira na činjenicu da je BiH po Daytonu predstavljala sve, pa i nas iz RS, međunarodni faktor je prihvatio takvu nepotpunu i lažnu tužbu koja je podnesena", kazao je danas Milorad Dodik, javlja N1. 

Nakon toga, komentirao je i izjave bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena.

"Kad pogledam šta je Biden jučer govorio vidim da je to kontinuitet da se nama i Srbiji pripiše genocidno određenje. To je najvidljivije bilo kada je u Vijeću Europe i Britanija uputila takvu inicijativu".

Dodao je da je za njega RS iznad svake stranke i pojedinca.

"RS je za mene iznad svake stranke, pojedinca, fotelje ili privilegije. NSRS je jedino mjesto gdje se mogu definirati interesi RS-a. Danas moramo definirati NSRS kao mjesto svih naših odluka. Ovo je velika kriza koju je nizom loših odluka proizveo Bakir Izetbegović".

"Ovo je najbrutalniji udar na funkcioniranje institucija jer je jedan član Predsjedništva napustio institucije i s neformalnom grupom donio odluku. Ovo je samo kulminacija stanja u kojem se BiH nalazi od 1995. godine. Moramo se stalno podsjećati svih vjerskih garnitura iz bošnjačkog naroda koji su činili sve da naša prava ukinu".

Dodik smatra da su se predstavnici politike Bošnjaka godinama mijenjali, ali politika nije.

"U čemu je razlika politike Izetbegovića, reisa Cerića, Tihića? Ljudi su se mijenjali, ali politike nisu. Njih sve okuplja mržnja prema RS-u i neće propustiti priliku da manifestiraju ono što znaju. Jeste li čuli ijednog Bošnjaka da je doveo u pitanje legalitet revizije. Izetbegović i njegovi sljedbenici su urušili BiH dodatno. Ovo je najžešći udar na BiH i ne smijemo ga propustiti", kazao je Dodik i dodao:

"Kako ćemo se ponašati kada netko dođe i kaže da je popunjen upitnik Europske komisije i već poslan, a nas nitko nije konzultirao".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije