Nakon poziva Tužiteljstva

Dodik: Dat ću izjavu, ali ne u Sarajevu, nego bilo gdje u RS-u

Milorad Dodik
27.09.2016.
u 16:00

"Odazvat ću se pozivu Tužiteljstva, ali ne u Sarajevu nego bilo gdje u RS-u. Neka odrede lokaciju bilo gdje u RS-u, spreman sam dati izjave glede ove cijele farse", rekao je Dodik

Predsjednik RS-a Milorad Dodik održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o pozivu na saslušanje u Tužiteljstvo BiH.

"Odmah nakon održanog referenduma, pod pritiskom Bakira Izetbegovića meni je poslan poziv na saslušanje. Ja taj poziv još nisam dobio, možda je stiglo na kućnu adresu, ali ja nisam vidio. Jedina odredba koja postoji za pravosuđe u Ustavu je vezana za Ustavni sud koji se nakon pet godina trebao riješiti stranaca i donijeti zakon", kazao je Dodik, javlja N1. 

Istaknuo je da Sud "nije ništa uradio".

"Ništa nije urađeno, zadržani su stranci u Sudu, a zakon nikad nije donesen. U tom pogledu, jasno je da su sud i Tužiteljstvo neustavni", naglasio je Dodik. 

Kazao je da će se odazvati pozivu Tužiteljstva, uz jedan izuzetak.

"Odazvat ću se pozivu Tužiteljstva, ali ne u Sarajevu nego bilo gdje u RS-u. Neka odrede lokaciju bilo gdje u RS-u, spreman sam dati izjave glede ove cijele farse. Ja sam zadužen da predstavljam RS i njeno jedinstvo koje se odražava kroz funkcioniranje institucija sustava. Ono što sam mogao čuti danas u medijima, rečeno je da je moja krivnja jer podržavam referendum", kazao je Dodik. 

Dodao je da nitko od drugih organizatora referenduma nije dobio poziv.

"Nitko od drugih nije dobio poziv na saslušanje. Ja sam spreman dati izjavu, a kao predsjednik RS-a u radim posao koji snosi punu odgovornosti. Neću otići u federalno Sarajevo, ali sam spreman bilo gdje u RS-u doći i dati tu izjavu".

"Spreman sam na suradnju, ali nisam spreman riskirati život poslije tvrdnji Izetbegovića da ja trebam završiti kao Gadafi. To je poziv ekstremnim bošnjačkim grupama koji su ratovali u ISIL-u, koje je opisao njegov otac u Islamskoj deklaraciji, ja to tako razumijem. Moja ekipa odvjetnika će vidjeti ima li elemenata za tužbu", kazao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?