predsjednik rs

Dodik: BiH sve više liči na islamsku državu

dodik
Reuters/PIXSELL
29.12.2016.
u 18:01

Dodik je ocijenio da je najnovija odluka dio jednog šireg koncepta koji mnogi neće da vide, a to je potpuna islamizacija BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako ga odluka sarajevskog sveučilišta da se petkom u vrijeme molitve ne zakazuju predavanja i ispiti za studente podsjeća na protjerivanje Djeda Mraza iz sarajevskih vrtića i ocijenio da BiH sve više liči na islamsku državu.

"Mene ništa ne iznenađuje, kao što je donesena prije neki dan odluka da se za vrijeme Nove godine neće točiti alkohol u Sarajevu ili kada su prije nekoliko godina protjerali Djeda Mraza iz Sarajeva ili to čine još uvijek u nekim institucijama. Dakle, ništa tu nije novo", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, javlja Srna.  

On je ocijenio da je najnovija odluka dio jednog šireg koncepta koji mnogi neće da vide, a to je potpuna islamizacija BiH. Dodik kaže da je sveučilište javna institucija i da ne treba uvoditi u nastavu određena vjerska obilježavanja. Istaknuo je da sada u Sarajevu čak i parlament prekida rad u vrijeme islamske molitve i pravi se pauza da bi se zastupnici molili.

"To sve više liči na islamsku državu, što da radite", naveo je Dodik. 

Naime, Senat na sarajevskom sveučilištu usvojio je inicijativu Studentskog parlamenta UNSA o neodržavanju predavanja i ispitnih rokova na fakultetima tog sveučilišta petkom zbog u vrijeme molitve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije