Željana Zovko tvrdi

Dobila sam otkaz jer nisam htjela čuvati dijete tužiteljice V. Budimir

zovko
VL FOTO
06.03.2012.
u 17:44

Željana Zovko sada je nova savjetnica u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande

Nova savjetnica u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande je Željana Zovko. Bivšoj veleposlanici ovo je novo radno mjesto nakon mandata kojega je imala odlukom Predsjedništva BiH kao veleposlanica BiH u Španjolskoj.

Mandat u Španjolskoj

Željana Zovko je punih jedanaest godina bila uspješna diplomatkinja Bosne i Hercegovine u Francuskoj i Španjolskoj. Unatoč uspješnom radu, dobila je otkaz jer lideru SDP-a Zlatku Lagumdžiji nije odgovaralo da nakon isteka mandata u Španjolskoj i dalje ostane u diplomatskoj službi. Naime, Željani Zovko je s prvim prosincem prošle godine prestao mandat veleposlanice u Madridu. Iako je očekivala da će, nakon uspješne diplomatske službe, nastaviti s poslom u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, uslijedio je otkaz. Podsjećanja radi, Zovko je najzaslužnija što je iz Španjolske u BiH deportiran zloglasni ratni zločinac Veselin Vlahović Batko, a nije zanemarivo ni njezino zastupanje BiH u Parizu. No, sve to se nije svidjelo lideru SDP-a Zlatku Lagumdžiji koji joj je poručio da nije zadovoljan onim što je do sada učinila. - Eto dobila sam božićni dar u vidu otkaza. Uzela sam radnu knjižicu, ali idemo dalje.

Bh. diplomacija

Dakako, čovjeku nije jednostavno, kazala nam je tada bivša veleposlanica. Dodala je kako možda razlozi njezina otkaza leže u činjenici da nije htjela čuvati dijete tužiteljice Vesne Budimir, zbog prijetnji Zulfikarevih sljedbenika, koje je trebalo biti izmješteno u Madrid. “Eto, i tim se bavi bh. diplomacija”, kazala nam je nakon smjene Željana Zovko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?