Završila na liječenju

Djevojčicu izgrizao čopor bijesnih pasa

23.11.2015.
u 07:00

Tinejdžerica iz Velike Kladuše krenula je kod brata, a kad su je napali psi, dala se u bijeg, no dočekao ju je drugi čopor, oborio i izgrizao...

Problem pasa lutalica itekako je izražen u BiH. Sarajevo se pak u posljednje vrijeme s povećanim brojem pasa koji nemaju svog vlasnika i koji napadaju ljude bore kastracijom i sterilizacijom. U drugim većim gradovima ta se rješenja tek razmatraju. Sedamnaestogodišnju djevojčicu iz Velike Kladuše napao je kako su prenijeli mediji čopor pasa lutalica, a nesretna tinejdžerica završila je na liječenju od ozljeda i šokirana je. Napad se dogodio u večernjim satima. Majka tinejdžerice Jasna Hadžić Mujkić kazala je kako je njena kći doživjela veliku traumu i kako ju je napalo desetak pasa. Napadu je svjedočio prolaznik i on ju je nekako spasio od agresivnih pasa. Izišla je kako bi kod brata otišla na kavu, a psi su je napali u blizini raskrižja prema Starom gradu. Pogledali su u kćer i odmah potrčali prema njoj. Pokušala ih je otjerati, ali nije uspela, nakon čega je počela trčati prema Starom gradu jer u drugom smjeru nije mogla. Sustigli su je na plavom mostu, a tu ju je dočekalo još nekoliko pasa lutalica. U tom trenutku, nasrnuli su mi na kćer. Prvo su je ugrizli za nogu, skakali na leđa nakon čega je pala i više nije osjećala ugrize pasa. Da nije bilo tog čovjeka koji je spasio moju djevojčicu, moglo je sve tragično završiti, rekla je Avazu Jasna Hodžić Mujkić vidno potresena ovim događajem. Prva pomoć djevojci je pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši i bila je bez svijesti. Stanje se smirilo tek kad je dovezena u bolnicu u Bihaću gdje su joj sanirane ozljede. Ipak, rane na nogama od težine ozljeda još krvare. Majka je u šoku i tvrdi da je i nju samu sada strah otići do trgovine, a kamoli ponovno poslati djevojčicu u školu ili kod brata. U gradu sada strahuju svi s obzirom da je primjetan velik porast pasa lutalica u Velikoj Kladuši, a koji se kreću u čoporu. - Kroz ovu ulicu i moja djeca prolaze, ovo je sada već ozbiljan problem i vlasti moraju reagirati, kazao je jedan od susjeda žrtve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije