U petnaest godina postojanja

Djevojačka skupina ‘Angelus’ postala je zaštitni znak župe i gradića na Bregavi

22.02.2017.
u 08:00

Iza njih je petnaest godina ne samo postojanja već i napornog, ali iznimno zapaženog, rada i na stotine samostalnih nastupa te sudjelovanje na svim vjerskim, ali i kulturno-zabavnim događanjima. Sve to vrijedi za vrijednu djevojačku skupinu “Angelus” iz Stoca koja ovih dana itekako ima razloga za slavlje jer je proslavila 15. obljetnicu svog djelovanja. Devet vrijednih Stočanki (Zora, Sara i Matea Maslać, Kristina i Ružica Marković, Monika i Viktorija Perutina, Kristina Raič i Ema Raguž) uvijek je spremno svojoj župi i svome gradu podariti zapažne nastupe pa su tako već i postale kao neki zaštitni znak gradića na Bregavi.

Crkvene i klapske pjesme

Iako najviše pjevaju crkvene pjesme, ove djevojke su uspješne i u klapskom pjevanju, pa su nezamjenjiv dio kako nedjeljnih misa u crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu tako i svih blagdanskih događanja na prostorima Hercegovine i Hrvatske. Podatak da pjevaju i na vjenčanjima te da su sastavni dio HKUD.a “Stolac” i Velikog zbora mladih u Stocu, samo govori koliko su djevojke iz “Angelusa” u poslu i obvezama. “Ponosne smo na sve što smo dosad uradile, a naravno da nitko od nas ne pomišlja stati na ovome pa se veselimo i nekim novim i još većim obljetnicama. Čast nam je raditi i pjevati za našu župu i naš grad i svaki je nastup ustvari novi izazov. Nije nam ništa teško jer smo stvarno dobra i uigrana ekipa, a uz sve to uvijek iznova želimo obogatiti vjerski i kulturni život našeg grada. Nastavit ćemo raditi kao i svih ovih prethodnih godina - govori nam Zora Maslać, članica skupine, dok s ostalim djevojkama komentira prekrasni slavljenički koncert koji su priredile u dvorani Biskupijskog centra u Stocu. Ovu 15. obljetnicu “Angelus” je proslavio koncertom na kojem su uz slavljenice nastupili još i njihovi gosti - skupina “Vidoštačka kraljica”, HKUD “Stolac”, pjevačka skupina “Oktava” Aladinići i pjevačka skupina “Sinovi Hercegovine” iz Širokog Brijega.

Slavljenički koncert

Naravno, presretni su bili i roditelji, ali i omiljeni stolački župnik don Rajko Marković bez kojeg, svi se slažu, ništa u vjerskom i kulturnom životu Stoca ne bi bilo ovako uspješno kao što je danas. A nisu samo djevojke iz “Angelusa” uspješne u pjevanju, već i u privatnom životu, pa tako ovu skupinu čine studentice matematike, magistrice turizma i građevine, liječnice, fizioterapeutkinje...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije