Copa America

Dinamovac Henríquez prvak je Amerike s Čileom: Messi opet bez trofeja

Čile - Urugvaj, Copa America
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.07.2015.
u 10:04

Argentina i Lionel Messi opet su ostalih praznih ruku u velikom finalu. Nakon što su izgubili finale Svjetskog prvenstva prošle godine protiv Njemačke, sada su izgubili i u finalu Copa Americe od Čilea. Na Nacionalnom stadionu u Santiagu, pred 49.000 gledatelja, Čile je slavio sa 4:1 nakon izvođenja jedanaesteraca. U 120 minuta igre bilo je 0:0.

Za Argentinu su promašili Higuain, koji je pucao visoko preko vrata, te Banega kojem je Bravo obranio udarac. Samo je Messi zabio, a preostala dvojica argentinskih izvođača nisu ni dobili šansu pucati. Posljednji jedanaesterac za Čile majstorski je izveo Alexis, laganim udarcem je prevario Romera i Čile je mogao započeti veliko slavlje.

Gledali smo tvrdu i ne osobito atraktivnu utakmicu. Kako to obično biva u velikim finalima, važnost utakmice ubila je ljepotu. Messi je odigrao ispodprosječnu utakmicu, šansi je bilo malo, ali Argentina je mogla riješiti utakmicu u sučevom vremenu prvih 90 minuta. Messi je povukao kontru i odigrao za Lavezzija, koji je mogao pucati, no odlučuje se na dodavanje Higuainu na drugoj stativi, a ovaj zamalo kasni i pogađa samo vanjski dio mreže. Lavezzi je imao dobru šansu i krajem prvog poluvremena, ali Bravo mu je obranio udarac.

Bravo je također odlično intervenirao u 20. minuti kada je obranio udarac glavom Aguera, a nakon centaršuta Messija. Čile je imao najbolju šansu u 82. minuti kada je Alexis iz okreta pucao volejom iskosa s desne strane, no lopta prolazi malo pokraj druge stative.
Napadač Dinama i Čilea Ángelo Henríquez ušao je u igru u petoj minuti produžetka i tako dao svoj doprinos u osvajanju Južnoameričkog prvenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije