Nakon podjele bodova Red Bull Salzburga i Celtica Dinamo je s gol razlikom 5:1 na vrhu

Dinamo predvodi skupinu! Mamić igračima rekao da mu je pun ku... prokletstva i proljeća

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.09.2014.
u 22:41

U prvom kolu Europske lige Dinamo je pobijedio rumunjsku Astru 5:1 i s tri boda krenuo u natjecanje. Bila je to sjajna večer hrvatskog prvaka, a posebno El Soudanija koji je postigao hat-trick i asistirao.

Maksimirske tribine, na kojima je bilo više od deset tisuća gledatelja, u tim su trenucima bile u deliriju, odlično se navijalo, a Soudani ih je u 45. minuti još jednom nagradio za podršku. Nakon odlične akcije i ubacivanja Wilsona pospremio je loptu u mrežu za 3:0.

"Javi se, javi se", orilo se u tim trenucima, a Antolić i Pivarić objašnjavali su Soudaniju da ga publika zove, nakon čega im je Alžirac mahnuo i dobio zaslužene ovacije!

Početkom nastavka Dinamo je malo smanjio gas, kontrolirao je susret, ali nije srljao. I  bilo je tako sve do 70. minute kada je Antolić sjajno podvalio loptu za Henriqueza, koji je nekoliko minuta ranije ušao umjesto Čopa, a Čileanac je bez problema zabio za 4:0!

Uspjeli su Rumunji do kraja susreta smanjiti rezultat, a u sudačkoj nadoknadi u strijelce se upisao i mladi Ante Ćorić, talentirani klinac pred kojim je velika karijera. Soudani ga je odlično proigrao, a on lažnjakom izbacio svog čuvara i pogodio suprotni kut.

Remi Salzburga i Celtica

Sudac je odmah označio kraj utakmice, a igrači Dinama dobili se gromoglasni pljesak s tribina. Potpuno zasluženo! Jer, ako netko misli da je Astra neozbiljna momčad, dovoljno je da pogleda da su u doigravanju za Europsku ligu izbacili veliki Lyon.

Dinamo je zaslužio svaku pohvalu, a na ruku mu je išlo i to što su im izravni suparnici (Salzburg i Celtic) odigrali 2:2. S ova tri boda 'modri' su prvi u skupini, a usporedbe radi, već u ovoj utakmici zabili su više pogodaka nego u šest utakmica EL-a u prošloj sezoni.

- Dinamo nije favorit skupine nakon ove velike pobjede, ne može to biti pored Salzburga i Celtica. No, stojim kod onog što sam rekao, da je ovo najjači Dinamo u zadnjih deset godina i samo da nas zaobiđu ozljede i bit će još predstava kao što je bila ova - kazao je trener Zdravko Mamić nakon velike pobjede odmah na početku natjecanja.

A na pitanje znači li ova pobjeda rušenje "Dinamovog europskog prokletstva" Mamić junior je odgovorio. - Vjerujte mi, prije izlaska na teren kazao sam igračima "pun mi je ku... tog prokletstva i takvih priča. Izađite na teren, dajte sve od sebe, uživajte i pobijedite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije