Živo u Maksimiru

Dinamo na korak do naslova prvaka, Mamić ljut nakon 3:0

Dinamo - Osijek
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
28.04.2015.
u 21:09

Živosti je osim rezultatske nadmoći, Zokijevih ljutnji na igrače doprinio i potpis Gordona Schindelfelda koji se nakon osam godina vraća na ljeto

Dinamo je odigrao dobru utakmicu i pobijedio Osijek sa 3:0 te došao na korak do naslova prvaka, ali trener Zoran Mamić ponovno nije bio pretjerano zadovoljan. Bio je sretan zbog tri boda, ali ponovno je imao nekoliko zamjerki svojim igračima.

– Čestitam igračima na pobjedi, no ovo danas nije bilo pretjerano lijepo. No, mi smo imali četiri, pet igrača koji se tek vraćaju nakon ozljeda, pa nisu u pravom ritmu. Mi ipak nismo bili pravi, nisam presretan našom igrom. Momčad je u nastavku željela više, zasluženo stigla do drugog, pa i trećeg pogotka, rekao je Mamić.

Ademija je vadio još u prvom poluvremenu, činilo se u prvi trenutak da je riječ o ozljedi, ali ipak to nije bio razlog.

– Zbog nervoze! Želio sam momčad probuditi, dati im dodatni impuls da prebace u višu brzinu. Ne, Ademi nije ozlijeđen, ali on već neko vrijeme vrlo nervozno reagira nakon nekih sudačkih odluka. Postojala je opasnost da dobije karton, ne želim ga zbog takvih stvari izgubiti za finale Kupa. Kazna? To su naše interne stvari.

A Fernandes koji je izašao već na odmoru?

– Igrači se mijenjaju kada su ozlijeđeni ili kada s njima kao trener niste zadovoljni. No, Junior Fernandes nije ozlijeđen, pa sve zaključite sami.

Mamić je rekao da je sretan zbog Pavičićeva pogotka i drago mu je što će ga imati u završnici sezone, a malo je ''bocnuo'' i Ćorića.

– Nisam baš zadovoljan njime. Istina, Ante je zabio prekrasan gol, imao nekoliko sjajnih proigravanja, ali on može i mora puno bolje. Ćorić je prekvalitetan igrač da bi se zadovoljavao ovakvim igrama. Svjestan sam ja njegove mladosti, prihvaćam i oscilacije u toj dobri, ali Ćorić mora puno više – rekao je Mamić koji se nije želio upuštati u prognoze tko će ispasti, a tko ostati u ligi, samo je izrazio želju da sve protekne u duhu ferpleja.

A u Dinamo se na ljeto vraća i nekdašnja zvijezda Dinamove obrane Gordon Schildenfeld.

"Od nas se očekuje plasman u Ligu prvaka, što nije lako i možda je iznad Dinamovih trenutačnih mogućnosti, a upravo sam to radio posljednjih nekoliko godina u Panathinaikosu. PAO je spoj iskustva i mladosti, baš kao Dinamo, a Olympiakos koji neusporedivo više ulaže u momčad od PAO-a u posljednje četiri utakmice triput je izgubio od nas", kazao je čovjek koji se na ljeto vraća u Dinamo, Gordon Schi

U Dinamo se vraća nakon osam godina u inozemstvu. Tek je napunio 30., a ozljede u posljednjih pet godina može nabrojiti na prste jedne ruke. Odlučio se vratiti sad kad je najbolji. Baš tako je postupio i Robert Prosinečki. Vratio se u Dinamo sa 28. godina, u najboljim godinama za veznjaka, igrao je tad u reprezentaciji i bio najbolji igrač kluba...

"Svi me pitaju zašto baš sad u Dinamo, pa u najboljim si godinama, što ćeš još u Hrvatskoj. Kažem im zašto ne! To je klub s bogatom poviješću, igra u Europi svake godine, daj Bože u Ligi prvaka, ako ne u Europskoj ligi, bez problema se može usporediti s Panathinaikosom."

"Odlučio sam se vratiti u svoj klub. Jedva čekam europske utakmice, motiviran sam i spreman pomoći koliko mogu", kaže branič Gordon Schildenfeld.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije